Από την ηλικία των 20 έως και 55 ετών, οι περισσότεροι τείνουν να παίρνουν περίπου μισό έως και ένα κιλό τον χρόνο, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες παχυσαρκίας με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η αύξηση στο βάρος δεν είναι συνήθως το αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης τροφής σε μεγάλες ποσότητες.

Σταθερό βάρος σε 10 βήματα

Αντίθετα, συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση μικρής ποσότητας, περίπου 100-200 επιπλέον θερμίδων από αυτές που πραγματικά χρειαζόμαστε την ημέρα.

Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε την αύξηση του βάρους, διατηρώντας το σταθερό. Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

1. Κατεβείτε από το λεωφορείο μία στάση νωρίτερα

Κατεβείτε από το λεωφορείο μία στάση νωρίτερα και περπατήστε την διαδρομή που απομένει μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Μπορεί να καταλήξετε να περπατάτε δέκα έως 15 λεπτά περισσότερο και αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάψετε έως και 60 επιπλέον θερμίδες.

Κάνοντας αυτό επίσης στο δρόμο για το σπίτι θα μπορούσε να σημαίνει ότι καίτε έως και 120 επιπλέον θερμίδες.

2. Αφήστε τα συνοδευτικά

Μικρές μερίδες πατατάκια φούρνου που σερβίρονται μαζί με τα κύρια γεύματα περιέχουν εκατοντάδες θερμίδες. Το να πείτε όχι σε αυτά ή το να επιλέξετε μια σαλάτα ή λαχανικά ως συνοδευτικό, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας έως και 200 θερμίδες.

Θυμηθείτε, το γεγονός ότι βρίσκονται στο πιάτο σας δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να τα καταναλώσετε.

3. Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Επιλέγοντας ροφήματα και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, θα μπορούσατε να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε κατά 145 και επιπλέον δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση. Θυμηθείτε ότι η καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή είναι το νερό.

4. Γυρίστε τον καφέ σε Americano

Πάρτε ένα Americano αντί για ένα latte. Το γάλα σε κανονικό latte μπορεί να περιέχει έως και 186 θερμίδες, οπότε η επιλογή του Americano ή του κρύου espresso θα μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση βάρους.

5. Μια κουταλιά λιγότερη

Προσθέστε μια κουταλιά λάδι λιγότερη κατά το μαγείρεμα. Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για παράδειγμα, περιέχει ελαφρώς πάνω από 100 θερμίδες, οπότε βάζοντας λιγότερες θα μπορείτε να αποφύγετε εύκολα περιττές θερμίδες.

6. Αν είναι γλυκό, κόψτε το στην μέση

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό, κόψτε το στην μέση και μοιραστείτε το ή φυλάξτε το για μια άλλη μέρα. Η κατανάλωση μόνο μισού θα μπορούσε να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων αλλά και να σας δώσει κάτι για να ανυπομονείτε για αύριο.

7. Λιγότερες πατάτες

Πάρτε μία ή δύο λιγότερες πατάτες στο πιάτο σας, ακόμα και αν έχουν γίνει στο φούρνο. Μια μέτρια ψητή πατάτα μπορεί να περιέχει έως και εκατό θερμίδες, οπότε είναι σημαντικό να προσέξετε πόσες βάζετε στο πιάτο σας και πόσες τελικά καταναλώνετε.

8. Μιλάτε στο τηλέφωνο; Σηκωθείτε ή περπατήστε

Θα μπορούσατε να κάψετε επιπλέον 100 θερμίδες εάν επιλέξετε να λάβετε ένα τηλεφώνημα 30 λεπτών εν κινήσει.

9. Αποφύγετε τα γλυκά

Όταν σας προσφέρουν γλυκό, σκεφτείτε αν είχατε την επιθυμία για γλυκό πριν σας το προσφέρουν. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε πως όχι κι επομένως δεν χρειάζεται να το φάτε. Το να πείτε όχι σε κέικ, μπισκότα και άλλα γλυκά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κόψετε εύκολα επιπλέον 100-200 θερμίδες από τη διατροφή σας, ίσως και περισσότερες.

10. Περπατήστε με το σκύλο σας επιπλέον 30 λεπτά

Είναι η καλύτερη παρέα και επειδή τείνουμε να τα παραμελούμε συχνά, ένα απόγευμα που θα έχετε χρόνο, πάρτε το σκύλο σας και περπατήστε μαζί για περίπου 30 λεπτά επιπλέον από την συνηθισμένη σας βόλτα. Ο σκύλος θα το εκτιμήσει και θα μπορούσατε να κάψετε πάνω από 150 θερμίδες.