Το τρίτο τρίμηνο μπορεί να φέρει ενοχλήσεις, πόνους και κούραση για την έγκυο. Ταυτόχρονα, αποτελεί την περίοδο που το μωρό φτάνει στο μεγαλύτερο του μέγεθος κι έτσι το κέντρο βάρους «βγαίνει εκτός ισορροπίας».

Εξαιτίας αυτού, ο αριθμός των δραστηριοτήτων στις οποίες οι γυναίκες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν νωρίτερα στην εγκυμοσύνη περιορίζεται κατά το τρίτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων μπορούν να κάνουν στο σπίτι.

Δουλειές στο τρίτο τρίμηνο

Ωστόσο, για εκείνες τις μητέρες που επιθυμούν να κάνουν κάποιες δουλειές μέσα στο σπίτι, υπάρχουν ορισμένες που θεωρούνται ασφαλείς ακόμα και το τρίτο τρίμηνο.

Βάζουμε πλυντήριο

Και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, πολλές γυναίκες μπορεί να βάζουν συχνά πλυντήρια για να ετοιμάσουν όλα τα ρουχαλάκια του μωρού αλλά και τα δικά τους. Ευτυχώς, αν γίνει μεθοδικά και χωρίς να κουβαλάτε πολλά ρούχα ταυτόχρονα, είναι μια αγγαρεία που μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσέχετε ώστε να μην ανεβαίνετε σκάλες, να προχωράτε αργά και σταθερά.

Κάνουμε σίδερο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έγκυες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να σιδερώνουν στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουν να χωρίσουν τα ρούχα τους, ώστε να τα σιδερώνουν με διαλείμματα ώστε να μην κουράζονται με την παρατεταμένη ορθοστασία.

Εάν πρέπει να σιδερωθούν πολλά ρούχα, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να σκεφτούν να προσαρμόσουν τη σιδερώστρα σε μια θέση όπου είναι δυνατή η καθιστική θέση.

Μαγειρεύουμε

Το μαγείρεμα απαιτεί παρατεταμένη ορθοστασία για την προετοιμασία του γεύματος. Ως εκ τούτου, για να κάνετε το κομμάτι του μαγειρέματος πιο εύκολο, οι γυναίκες πρέπει να κάθονται στο τραπέζι με ένα ξύλο κοπής για να ετοιμάσουν αυτό που χρειάζονται πριν το προσθέσουν στη συνταγή τους.

Μην σκέφτεστε τον χρόνο και πάρτε όσο χρειάζεστε καθώς σε αυτήν την φάση τίποτα δεν πρέπει να γίνεται γρήγορα ούτως ή άλλως.