Εχουν ένα επιτελείο ειδικών για να τις περιποιείται και οικονομική άνεση για να δοκιμάζουν τις πιο πολυτελείς και δαπανηρές θεραπείες. Ωστόσο, οι παρακάτω stars εκτός από μούσες του κινηματογράφου, έχουν αποκτήσει και την ταυτότητα της «beauty γκουρού», αποδεικνύοντας μέσω των social media τους ότι δεν επαφίενται μόνο στα χέρια επαγγελματιών αλλά και στις δικές τους συνήθειες, οι οποίες κατά καιρούς γίνονται viral.

Jessica Alba – Απολέπιση

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι ένα από τα βασικότερα βήματα για μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα και η πολυεκατομμυριούχος σταρ και επιχειρηματίας υπερθεματίζει: «Η καθημερινή απολέπιση, μου εξασφαλίζει ότι το δέρμα μου παραμένει καθαρό σε βάθος και εκπέμπει φυσική λάμψη. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία εγώ χρησιμοποιώ ένα βουρτσάκι καθαρισμού».

Οlivia Palermo – Αντιοξειδωτικά

Δεν αρκεί μόνο να περιποιούμαστε εξωτερικά το δέρμα μας αλλά και να του δίνουμε την τροφή που χρειάζεται εκ των έσω. Ετσι τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί με ενισχυμένες αντιοξειδωτικές καλλυντικές συνθέσεις είναι ο χρυσός συνδυασμός που καταπολεμά την πρόωρη γήρανση και ενισχύει τη φυσική ενυδάτωση των κυττάρων. «Αποφεύγετε τον ήλιο, πίνετε άφθονο νερό και επιλέξτε εξειδικευμένες κρέμες για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Επίσης τρώτε καθημερινά φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως τα μούρα» συμβουλεύει.

Rosie Huntington-Whitely – Συνέπεια

Η συνέπεια είναι καταλυτικός παράγοντας όσον αφορά το skincare και η συγκεκριμένη σταρ την ασπάστηκε από νεαρή ηλικία για την περιποίηση της επιδερμίδας της, η οποία «παρουσιάζει διάφορα θέματα από την εφηβική μου ηλικία» εξηγεί. «Ούσα μοντέλο τα τελευταία 16 χρόνια, συνειδητοποίησα ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μου να διατηρώ την εμφάνισή μου όσο καλύτερα γίνεται. Ετσι ακολουθώ ευλαβικά κάθε μέρα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης, κάνω συχνά spa-θεραπείες προσώπου και δεν εκτίθεμαι στον ήλιο. Επιπλέον χρησιμοποιώ καθημερινά SPF».

Gwyneth Paltrow – Body Brushing

Οι ευεργετικές ιδιότητες της απολέπισης δεν υπάρχουν μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Η Paltrow δηλώνει πιστή οπαδός του body brushing λέγοντας ότι «είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να διώχνεις τα νεκρά κύτταρα. Χρησιμοποιώ μία βούρτσα σώματος σε στεγνό δέρμα και ασκώντας απαλή πίεση κάνω σταθερές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια προς τα πάνω, με φορά προς την καρδιά. Είναι εξαιρετικό για την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στη λείανση της κυτταρίτιδας. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ πριν από το ντους».

Priyanka Chopra – Παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς

Η μάσκα προσώπου με κουρκουμά, συνταγή ομορφιάς που κληρονόμησε από τη γιαγιά και τη μητέρα της, έκανε θραύση στο Διαδίκτυο. «Εχω αμέτρητα μυστικά ομορφιάς και συνταγές από τις προηγούμενες γενιές των γυναικών της οικογένειάς μου, οι οποίες λειτουργούν θαυμάσια ακόμα και σήμερα. Μία πολύ εύκολη μάσκα για φωτεινή, λαμπερή όψη είναι η εξής: Αναμειγνύω καλά γιαούρτι και βρόμη σε ίση αναλογία μαζί με 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά. Εφαρμόζω το μείγμα σε καθαρό δέρμα για μισή ώρα και ξεπλένω με χλιαρό νερό».

Μiranda Kerr – Μασάζ

Η αυστραλέζα καλλονή ορκίζεται στη δύναμη του λεμφικού μασάζ, το οποίο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ξεπρήζει το πρόσωπο. Η τεχνική μπορεί να επιτευχθεί με τα δάχτυλα ή με ένα εργαλείο από ημιπολύτιμη πέτρα, όπως το jade roller ή το gua sha.
«Αφιερώνω 5’ στο μασάζ με gua sha από ροζ χαλαζία κατά τη διάρκεια της πρωινής και βραδινής μου ρουτίνας. Το χρησιμοποιώ σε πρόσωπο και λαιμό σε συνδυασμό με ένα θρεπτικό έλαιο προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία της λέμφου, να διεγείρει την οξυγόνωση των κυττάρων και να μειώσει το πρήξιμο. Παράλληλα τονώνει, σμιλεύει και ανορθώνει τα χαρακτηριστικά ενώ βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των καλλυντικών».

Halle Berry – Σούπα από κόκαλα

Πλούσια σε κολλαγόνο, αυτή η σούπα είναι μία «βόμβα» νεότητας για την επιδερμίδα. «Ζητήστε από τον χασάπη να σας δώσει τα μοσχαρίσια κόκαλα που πετάει και βράστε τα σε σιγανή φωτιά για λίγες ώρες. Μετά πιείτε αυτόν τον απίστευτα θρεπτικό ζωμό» μας προτρέπει η 53χρονη ηθοποιός.

Jennifer Lopez – Υπνος

Σπουδαίο κομμάτι της αντιγήρανσης και αλάνθαστη κούρα ομορφιάς θεωρείται ο ύπνος. Και η λατίνα σταρ δίνει έμφαση σε αυτόν, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της. «Για μένα το Νο 1 tip είναι να κοιμάστε αρκετά. Εγώ ιδανικά θέλω να κοιμάμαι 9-10 ώρες και ποτέ λιγότερο από 8».

Olivia Munn – Νερό

Είναι τετριμμένο, όμως είναι η απαρχή της αντιγήρανσης, όχι μόνο της επιδερμίδας αλλά και όλου του οργανισμού. «Το νερό διατηρεί απαλό και ελαστικό το δέρμα, ενυδατώνει και διατηρεί τους συνδετικούς ιστούς και τις αρθρώσεις και ενισχύει τον μεταβολισμό. Εγώ πίνω τουλάχιστον 3 λίτρα νερό καθημερινά. Επίσης χρειάζομαι υαλουρονικό οξύ, που συγκρατεί και βοηθά στη μεταφορά της υγρασίας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Για να ενισχύσω τα αποθέματα στον οργανισμό μου, προσέχω τη διατροφή μου ώστε να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη».

Kerry Washington – Διπλός καθαρισμός

Αν ακόμα δεν έχουμε πειστεί για τα προτερήματα της συγκεκριμένης διαδικασίας, η λαμπερή επιδερμίδα της Washington είναι η απόδειξη. «Το Κ-Beauty με έκανε να αγαπήσω τον διπλό καθαρισμό, και είμαι ευγνώμων για αυτό. Πλέον είμαι φανατική οπαδός του για πάντα».