Είτε προτιμάτε τις μπανάνες σας σε ένα απολαυστικό τοστ πρωτεΐνης με λίγο φυστικοβούτυρο είτε κομμένες σε μικρά κομματάκια στο γιαούρτι σας, πραγματικά οι επιλογές σας είναι αμέτρητες και η ευελιξία τους απεριόριστη. Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις μπανάνες, όμως, είναι ότι μπορείτε να τις φάτε σε οποιοδήποτε στάδιο ωρίμανσης.

Παρόλα αυτά, αν προσπαθείτε συχνά να τις καταναλώσετε προτού ξεπεράσουν και το τελευταίο στάδιο, όπου μαυρίζουν, υπάρχουν αρκετές επιλογές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Μερικές από τις καλύτερες στρατηγικές για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Αποθηκεύστε τις μπανάνες σε δροσερό μέρος

Οι μπανάνες πρέπει να διατηρούνται περίπου στους 12 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσουν το χρυσό τους χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι πιο ζεστό από την θερμοκρασία στα ψυγεία αλλά πιθανώς πιο δροσερό από τον πάγκο της κουζίνας σας.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες σας σε αυτήν ακριβώς την θερμοκρασία, προσπαθήστε να τις κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ντουλάπι είναι καλύτερο από το πάγκο δίπλα στο παράθυρο.

Μακριά από άλλα φρούτα

Είναι σημαντικό να μην τις αφήσετε κοντά ή δίπλα σε άλλα φρούτα, όπως αβοκάντο, ροδάκινα, ντομάτες, μήλα και σύκα, που απελευθερώνουν το αέριο αιθυλένιο και μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσής τους.

Τυλίξτε τα στελέχη τους σε πλαστικό

Επειδή ο μεγαλύτερος ένοχος πίσω από τις πολύ ώριμες μπανάνες είναι το προαναφερθέν αιθυλένιο, το οποίο απελευθερώνεται από τα στελέχη μιας δέσμης μπανανών, μπορείτε να τυλίξετε τα στελέχη σε πλαστικό για να επιβραδύνετε τη διαδικασία απελευθέρωσης.

Για καλύτερα αποτελέσματα, θα θέλετε να διαχωρίσετε τις μπανάνες και να τυλίξετε κάθε στέλεχος ξεχωριστά.

Βάλτε τις ώριμες στο ψυγείο

Μόλις οι μπανάνες σας είναι ακριβώς όπως σας αρέσουν, το να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τις διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όσο πιο κρύες είναι οι θερμοκρασίες, τόσο πιο αργή είναι η διαδικασία ωρίμανσης.

Απλώς έχετε κατά νου ότι πιθανότατη το δέρμα τους θα γίνει πιο σκούρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το εσωτερικό του φρούτου θα επηρεαστεί.