Υλικά:

1 κούπα κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα, μικρή ή μέτρια
Σκόρδο, σε σκόνη
Τζίντζερ, σε σκόνη
Πάπρικα, γλυκιά σε σκόνη
1κ.σ. σάλτσα ντομάτας
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Κόψτε την πατάτα σας σε μικρά κυβάκια, το καρότο σε ροδέλες και το κρεμμύδι χτυπήστε το στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει αλοιφή.
2. Βάλτε όλα τα υλικά σας στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό, μέχρι να σκεπαστούν.
3. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν.
4. Λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα σας από την φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
5. Αν την θέλετε λιγότερο πηχτή, προσθέστε παραπάνω νερό.