Η Face Yoga κάνει για το πρόσωπό σας ό,τι κάνει η γιόγκα για το σώμα σας – χαλαρώνει, τονώνει και δίνει μια φυσική ώθηση στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα επαναφέρει τους μύες στην αρχική τους θέση.

Για αποτελέσματα φυσικού lifting, ενσωματώστε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς αυτές τις 7 ασκήσεις face yoga:

#1 Φιλί και χαμόγελο

Σπρώξτε τα χείλη προς τα έξω όσο περισσότερο μπορείτε, σαν να πρόκειται να φιλήσετε κάποιον και μετά να χαμογελάσετε πλατιά. Κάντε τουλάχιστον 15 επαναλήψεις την ημέρα. Αυτή η άσκηση λειτουργεί στα μάγουλα και το πηγούνι σας ταυτόχρονα.

Οφέλη: Η τακτική χρήση αυτών των μυών με το συγκεκριμένο τρόπο μειώνει τη χαλάρωση γύρω από το σαγόνι και τις κοκκινίλες στα μάγουλα.

#2 Φουσκώστε τα μάγουλά σας

Εισπνεύστε από το στόμα, φουσκώστε τα μάγουλά σας με τον αέρα, μείνετε εκεί για 4 δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε.

Οφέλη: Αυτές οι γρήγορες κι εύκολες κινήσεις θα ενισχύσουν τους μύες στα μάγουλά σας, εμποδίζοντάς τους να κάνουν βαθουλώματα. Κάντε αυτή την άσκηση τακτικά για ανυψωμένα και γεμάτα μάγουλα.

#3 Τραγουδήστε «Ομ» χαμογελώντας

Το άσμα «Ομ» ηρεμεί το μυαλό και χαλαρώνει τους μύες του προσώπου. Κλείστε τα μάτια σας και χαμογελάστε ελαφρά, ενώ οραματίζεστε το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας, ως εξισορροπητικό τόπο.

Οφέλη: Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση των ρυτίδων που σχηματίζονται όταν συνοφρυώνεστε, δίνοντας στο δέρμα μια λάμψη από μέσα.

#4 Σηκώστε τα φρύδια σας

Τοποθετήστε τον δείκτη κάθε χεριού, ένα εκατοστό πάνω από τα φρύδια. Προσπαθήστε να σηκώσετε τα φρύδια προς τα πάνω, ενώ τα πιέζετε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας. Επαναλάβετε 10-12 φορές, την ημέρα.

Οφέλη: Τονώνοντας αυτούς τους μύες κι απελευθερώνοντας την ένταση, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης στο μέτωπο.

#5 Κάντε το ψάρι

Προσπαθήστε να κάνετε το ψάρι, ρουφώντας τα μάγουλά σας. Μείνετε έτσι για λίγα δευτερόλεπτα, κρατώντας τα μάτια σας ορθάνοιχτα. Εάν τα μάτια σας αρχίζουν να δακρύζουν, σημαίνει ότι η άσκηση ολοκληρώθηκε. Ανοιγοκλείστε τα μάτια κι απελευθερώστε την ένταση.

#6 Τέντωμα των βλεφάρων

Κοιτάξτε προς τα πάνω και ταυτόχρονα ανασηκώστε τα φρύδια σας. Στη συνέχεια, κλείστε απαλά τα βλέφαρά σας, ενώ εξακολουθείτε να κοιτάζετε ψηλά.

Οφέλη: Δεδομένου ότι τα βλέφαρά μας έχουν την τάση να γέρνουν με την ηλικία, αυτή η άσκηση διατάσεων μπορεί να τα κρατήσει στο ύψος τους.

#7 Ασκήσεις αναπνοής

Η face yoga είναι ατελής χωρίς ασκήσεις αναπνοής. Οι αναπνευστικές αλλαγές επηρεάζουν το δέρμα και το σώμα, καθώς και τη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, η ρηχή αναπνοή χλομιάζει την επιδερμίδα. Στη σημερινή εποχή, το άγχος διαταράσσει συνεχώς το φυσικό μοτίβο της αναπνοής, εξαντλώντας την Prana, τη ζωογόνο δύναμη.

Οφέλη: Για να αποκατασταθεί αυτή η ισορροπία, συνιστούμε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής αναπνοής και της εναλλακτικής αναπνοής από το ρουθούνι.

Tip: Για να δημιουργήσετε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που καταπραΰνει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, κάνοντας την περιποίηση του δέρματος πολύ πιο ευχάριστη και πιο αποτελεσματική, σας προτείνουμε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις χρησιμοποιώντας ένα diffuser oil της επιλογής σας.

Όπως και κάθε άλλη σωματική άσκηση, τα αποτελέσματα της Facial Yoga μπορούν να φανούν στο δέρμα αν τα ενσωματώσετε επιμελώς στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να επιδοθείτε σε αυτές τις ασκήσεις οπουδήποτε, οποτεδήποτε.