Ενα από τα πιο σημαντικά στάδια της περιποίησης είναι ο καθαρισμός προσώπου. Χωρίς αυτό, δεν μπορούμε να έχουμε υγιή επιδερμίδα. Ωστόσο, υπάρχει μία  ποικιλία καθαριστικών προϊόντων τα οποία χρειάζονται μία διαφορετική διαδικασία: Ελαιο, balm, νερό micellaire, γαλάκτωμα καθαρισμού και αφρώδες τζελ ή γαλάκτωμα που ξεπλένεται με νερό. Όλα τους συνθέσεις με διαφορετική υφή και σχεδιασμό που χρειάζονται μία τεχνική προκειμένου να απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους, το μακιγιάζ και το σμήγμα και τη ρύπανση που έχουν επικάθονται καθημερινά στο δέρμα.

Ελαιο

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο του ή ως το πρώτο στάδιο του διπλού καθαρισμού.

Τips:

-Σε στεγνό δέρμα απλώνουμε μία-δυο δόσεις ελαίου και κάνουμε απαλό μασάζ με τις παλάμες μας για 30” μέχρι να αρχίσει το μακιγιάζ να διαλύεται. Στη συνέχεια, βρέχουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Το έλαιο θα γαλακτωματοποιηθεί και θα αρχίσει να διασπά το μακιγιάζ και τους ρύπους. Στη συνέχεια, βρέχουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό.

– Αν επιθυμούμε, συνεχίζουμε τον καθαρισμό, με ένα αφρώδες προϊόν που ξεπλένεται με νερό. Αυτή η κορεάτικη μέθοδος είναι ιδανική για να απομακρύνουμε το βαρύ μακιγιάζ αλλά και για τον μεικτό / λιπαρό τύπο δέρματος.

Βalm

Αυτή η πλούσια σε λιπίδια και μαλακτικούς παράγοντες φόρμουλα είναι ιδανική για το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα γιατί προστατεύει από τους ερεθισμούς και την αίσθηση «τραβήγματος». Επίσης όπως και το έλαιο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως το πρώτο στάδιο του διπλού καθαρισμού.

Tips:

-Τοποθετούμε μία ποσότητα στις άκρες των δακτύλων μας και στη συνέχεια, την απλώνουμε σε στεγνό δέρμα με κυκλικές κινήσεις μασάζ με φορά από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και από πάνω προς τα κάτω.

– Σε 1 λεπτό θα διαπιστώσουμε ότι έχει απομακρυνθεί κάθε ίχνος μακιγιάζ. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα. Η επιδερμίδα μας είναι καθαρή και βελούδινα απαλή.

Γαλάκτωμα καθαρισμού

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εφαρμογής με το balm και στη συνέχεια αφαιρούμε την περιττή ποσότητα με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ. Τέλος, ξεπλένουμε με νερό.

Νερό καθαρισμού (Micellaire)

Με ένα πέρασμα με τον δίσκο ντεμακιγιάζ αφαιρεί σε βάθος το μακιγιάζ, το σμήγμα, τους ρύπους και τη σκόνη της μέρας από το πρόσωπό μας. Παράλληλα υπάρχουν και προηγμένες συνθέσεις 3 σε 1, που καθαρίζουν, τονώνουν και περιποιούνται.

Tip:

Εμποτίζουμε έναν δίσκο από βαμβάκι και τον περνάμε σε πρόσωπο και λαιμό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με νέο δίσκο μέχρι να διαπιστώσουμε ότι μένει καθαρός.

Αφρώδες καθαριστικό

Αυτό το προϊόν χρειάζεται νερό για να ενεργοποιηθεί και να καθαρίσει την επιδερμίδα και μπορεί να έχει τη μορφή τζελ, αφρού,  κρέμας ή γαλακτώματος (το γαλάκτωμα ωστόσο δεν δημιουργεί αφρό). Ιδανική μέθοδος ανεξαρτήτως του τύπου μας, μιας και υπάρχουν συνθέσεις σχεδιασμένες και για ξηρό/αφυδατωμένο δέρμα αλλά και για μεικτό και λιπαρό.

Tips:

– Βρέχουμε με χλιαρό νερό το πρόσωπό μας. Τοποθετούμε μία μικρή ποσότητα στα δάχτυλά μας και την εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα κάνοντας ήπιο μασάζ.

– Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο καθαρισμού, όπως π.χ. ένα σφουγγαράκι konjac ή ένα ηλεκτρικό βουρτσάκι.

– Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα.