Υλικά για 4-5 άτομα

500 γρ. ταλιατέλες
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φλ. ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
2 κουταλάκια πελτέ
2 ποτηράκια κόκκινο κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά σπάζοντάς τον με κουτάλα σε μικρά-μικρά κομμάτια.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει με την κατσαρόλα σκεπασμένη.
Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Οταν είναι όλα έτοιμα, σερβίρετε τις ταλιατέλες και από πάνω τη σάλτσα μπολονέζ και τριμμένο τυρί κατά βούληση.