Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε. Ήδη οι πρώτοι στολισμοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τα δέντρα έχουν πάρει τη θέση τους στις γνωστές γωνίες των σπιτιών και τα λαμπάκια έχουν αρχίσει να φωτίζουν παράθυρα και αυλές δρόμους κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο ζεστή.

Ωστόσο, πάνω στον ενθουσιασμό κάποιες φορές χάνεται το μέτρο και γίνονται ορισμένες υπερβολές.

Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που πρέπει να αποφεύγουμε;

Δεν τοποθετούμε το δέντρο στο κατάλληλο σημείο

Κάνουμε τόσο κόπο να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γιατί λοιπόν να μη το τοποθετήσουμε σε περίοπτη θέση στο σαλόνι μας; Το να κρύβουμε σε γωνίες ή πίσω από έπιπλα που δε θα φαίνεται απ’ όλα τα σημεία είναι κρίμα.

Το παρακάνουμε με το στολισμό

Ναι, τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της υπερβολής. Δικαιολογημένα λοιπόν, το παρακάνουμε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να χαλάει την εικόνα του σπιτιού και το αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως κιτς.

Καλό είναι λοιπόν, να μην χρησιμοποιούμε τόσο παλιά στολίδια ή διακοσμητικά που φορτώνουν την ατμόσφαιρα.

Επικρατεί μόνο το κόκκινο και το πράσινο

Μπορεί το κόκκινο και το πράσινο να είναι τα χρώματα των Χριστουγέννων αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά.

Αν θέλουμε αρμονία και ηρεμία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χρυσό ή το ασημένιο.

Ο εξωτερικός φωτισμός είναι υπερπαραγωγή

Κάποιες φορές δεν το παρακάνουμε μόνο με τον εσωτερικό στολισμό αλλά και με τον εξωτερικό. Θεωρούμε ότι ο στολισμός που βλέπουμε σε πολλά σπίτια, που θυμίζει και λίγο Λας Βέγκας, είναι ο ιδανικός. Λάθος. Στολίζουμε ναι, αλλά με μέτρο.

Αφήνουμε τα φώτα αναμμένα όλο το βράδυ

Όλοι αγαπάμε τα φωτάκια και τα χαζεύουμε. Δεν πρέπει όμως να τα αφήνουμε ανοιχτά όλο το βράδυ. Αφενός είναι κάτι με μεγάλο ενεργειακό κόστος και αφετέρου είναι επικίνδυνο. Πριν πάμε λοιπόν για ύπνο λοιπόν ας τα βγάζουμε από την πρίζα.