Για την κακοκαιρία που θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες που θα έχουν μεγάλη ένταση σε τοπικό επίπεδο έκανε λόγο για τον καιρό σήμερα, Τετάρτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε «ήδη έχουμε ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά» με τα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες να αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και προς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η κακοκαιρία, εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οφείλεται στο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που ξεκίνησε να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά.

Ειδικά για τον καιρό στην Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε πως «το μεσημέρι οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και θα συνοδεύονται από καταιγίδες για να βελτιωθεί ο καιρός μέσα στο βράδυ».

Για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «βελτιώνεται πρόσκαιρα αύριο, Σάββατο, ο καιρός για να μας τα χαλάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το Ιόνιο προς το Αιγαίο».

«Ο καιρός θα μας τα ξαναχαλάσει προς τη Δευτέρα και την Τρίτη με νέο βαρομετρικό χαμηλό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, δυνατούς νοτιάδες και υδράργυρο σε φυσιολογικές τιμές» συμπλήρωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και κατέληξε: «την άλλη εβδομάδα μια ισχυρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη δεν αποκλείεται προς τα μέσα και τα τέλη να κατεβάσει την θερμοκρασία συνοδεία βροχών καταιγίδων και χιονοπτώσεων στις ορεινές περιοχές».