Τα λευκά αιμοσφαίρια έχουν χαρακτηριστεί ως οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής για τον οργανισμό. Προστατεύουν το σώμα όταν εκείνο δεχτεί επίθεση από κάποιο βακτήριο ή ιό.

Επιστήμονες κατάφεραν με τη βοήθεια της τεχνολογίας να καταγράψουν μια απίστευτη μικροσκοπική αλλά σκληρή μάχη που γίνεται μέσα σε κάποιον οργανισμό όταν εκείνος μολυνθεί από κάποιον ιό.

Στο βίντεο φαίνεται ένα λευκοκύτταρο (ή λευκό) μα κυνηγάει έναν εισβολέα με απίστευτη ταχύτητα, να τον εγκλωβίζει και τέλος να τον «καταπίνει» απαλλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από ενδεχόμενη ασθένεια.

Τι είναι τα λευκοκύτταρα

Οι «υπερασπιστές» του σώματος, τα λευκοκύτταρα δηλαδή, βρίσκονται μέσα στο αίμα και σε ένα κυβικό χιλιοστό ο αριθμός τους κυμαίνεται από 5.000 μέχρι 10.000. Όλα τα λευκοκύτταρα είναι μετακινούμενα κύτταρα που κινούνται με τη βοήθεια ψευδοποδίων. Υπάρχουν πέντε κύριοι τύποι λευκών αιμοσφαιρίων, οι οποίοι παράγονται στο μυελό των οστών και βρίσκονται σε όλο το σώμα. Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως αρκετά χρόνια (κύτταρα μνήμης).