Είναι η πινελιά λάμψης στην εμφάνισή μας η οποία ταιριάζει απόλυτα με την εορταστική περίοδο. Αλλά όχι μόνο. Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του φετινού χειμώνα είναι τα γκλίτερ βερνίκια νυχιών σε nude αποχρώσεις, που ταιριάζουν σε όλες τις ώρες της μέρας και αναδεικνύουν οποιοδήποτε στυλ, από σπορ μέχρι επίσημο και βραδινό.

Ωστόσο αν και τα βερνίκια με γκλίτερ είναι πολύ εντυπωσιακά, είναι δύσκολη η απομάκρυνσή τους. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα σωματίδια λάμψης κολλάνε στην επιφάνεια του νυχιού και χρειάζεται τρίψιμο προκειμένου να απομακρυνθούν. Πώς λοιπόν μπορούμε να τα αφαιρέσουμε χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τα νύχια μας;

Πώς αφαιρούμε το βερνίκι γκλίτερ

Η διαδικασία είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται για την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού.

  1. Εμποτίζουμε με ασετόν μικρά κομμάτια βαμβάκι και τα τοποθετούμε πάνω σε κάθε νύχι. Τα αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το στερεώσουμε πάνω στο νύχι με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη. Αυτό ήταν. Στη συνέχεια θα διαπιστώσουμε ότι το περισσότερο έχει μείνει πάνω στο βαμβάκι.

  1. Επειτα αφαιρούμε τα κομμάτια βαμβάκι.
  1. Για να καθαρίσουμε τα υπολείμματα, ρίχνουμε σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ ασετόν και τον περνάμε πάλι πάνω από όποιο νύχι χρειάζεται.
  1. Μετά τη διαδικασία, καλό είναι να απλώσουμε ένα θρεπτικό λαδάκι στα νύχια, και τη γύρω περιοχή η οποία έχει αφυδατωθεί από το ασετόν.
  1. Τέλος ολοκληρώνουμε την περιποίησή μας με μία κρέμα χεριών.

Extra tip: Απαραίτητη προϋπόθεση όταν βάφουμε τα νύχια μας με ένα γκλίτερ βερνίκι είναι να απλώνουμε πριν ένα base coat. Αν δεν έχουμε, τότε χρησιμοποιούμε ένα διαφανές βερνίκι. Αυτό θα αποτρέψει να κολλήσει το γκλίτερ απευθείας πάνω στα νύχια και έτσι θα γλιτώσουμε από έξτρα τρίψιμο και ταλαιπωρία.