Μας την έχουν δείξει πολλές youtubers, σταρ και μη, με πρωταγωνίστριες τις αδελφές Kardashian. Στον αντίποδα του φυσικού αποτελέσματος, δηλαδή της επιδερμίδας που φαίνεται σαν να μην έχει μέικ απ, είναι το baking. Πρόκειται για την τεχνική μακιγιάζ που απαιτεί αρκετή ποσότητα πούδρας προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας αλαβάστρινης, αψεγάδιαστης όψης, όπως αυτή που θαυμάζουμε στις φωτογραφίες των σταρ στο κόκκινο χαλί. «Ο Mario Dedivanovic (σ.σ. ο προσωπικός μακιγιέρ της Kardashian) εφάρμοζε συχνά αυτήν την τεχνική η οποία μου άρεσε πολύ» σχολιάζει η Κim Kardashian.

Ετσι αν και οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ θέλουν την επιδερμίδα να φαίνεται όσο πιο φυσική και λαμπερή γίνεται, οι ειδικοί συστήνουν να ακολουθούμε ό,τι μας αρέσει και να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας. Γι’ αυτό και η τεχνική του baking εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. Ας δούμε πώς μπορούμε να την πετύχουμε.

Η τεχνική του baking

#Αφού απλώσουμε το μέικ απ, εφαρμόζουμε ένα παχύ στρώμα πούδρας σε μορφή σκόνης σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, όπου αντανακλάται το φως. Αυτά είναι: Η περιοχή κάτω από τα μάτια, κάτω από τα ζυγωματικά κατά μήκος του περιγράμματος του προσώπου, και η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι).

#Για απλώσουμε τόσο μεγάλη ποσότητα πούδρας, χρησιμοποιούμε αντί για πινέλο ένα βρεγμένο σφουγγαράκι.

#Αφήνουμε την πούδρα για περίπου 20’ στο πρόσωπο προκειμένου να «κάτσει» στην επιδερμίδα. Στη συνέχεια αφαιρούμε την περιττή ποσότητα με ένα μεγάλο πινέλο.

#Το επαγγελματικού επιπέδου μακιγιάζ μας είναι ολοκληρωμένο και θα παραμείνει σταθερό για πολλές ώρες.

Πότε δεν συστήνεται το baking

Στην ξηρή επιδερμίδα ή σε επιδερμίδα με ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Κι αυτό γιατί η πούδρα συσσωρεύεται στις πτυχώσεις τονίζοντάς τις.

Τι να προσέξουμε: Η τεχνική φαίνεται ιδανική για τον φακό ή για την κάμερα. Ομως στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα είναι αρκετά «βαρύ» και οπωσδήποτε υπερβολικό για τη μέρα.