Η ξεκούραση ως μέρος της προπόνησης μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να θέσετε τον πήχη υψηλότερα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Έστω ότι αρχίζετε μία άσκηση με συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων ανά λεπτό. Μόλις ολοκληρώσετε τις επαναλήψεις, χρησιμοποιείτε τον χρόνο που απομένει μέχρι να συμπληρωθεί το λεπτό για ξεκούραση. Μόλις συμπληρωθεί το συγκεκριμένο λεπτό, πάτε στην επόμενη άσκηση κάνοντας όσες επαναλήψεις απαιτείται και ξεκουράζεστε πάλι στον χρόνο που απομένει μέχρι να αλλάξει πάλι το λεπτό.

Γνωρίζοντας ότι θα έχετε μερικά δευτερόλεπτα για χαλάρωση μεταξύ των επαναλήψεων, στο τέλος επιταχύνετε τις κινήσεις σας. Αυτός ο τύπος προπόνησης ονομάζεται EMOM από τα αρχικά των λέξεων «One Minute On The Minute» και αποτελεί βασική αρχή του crossfit.

Οφέλη προπόνησης ΕΜΟΜ

Παλεύοντας με το χρόνο για να «κερδίσετε» το διάλειμμα σας, θα προπονείστε σε ένταση. Τα οφέλη της προπόνησης ΕΜΟΜ, επομένως, μοιάζουν με αυτά της διαλειμματικής προπόνησης:

  • Μεγάλη καύση θερμίδων σε μικρό χρονικό διάστημα
  • Αύξηση του καρδιοαναπνευστικού και μυϊκού συστήματος
  • Απώλεια λίπους

Μία καλή αναλογία άσκησης – διαλείμματος είναι 45 προς 15. Με τον τρόπο αυτό θα κρατήσετε σταθερή την ένταση της προπόνησης από άσκηση σε άσκηση.

Κάντε αυτό το γρήγορο και αποτελεσματικό HITT ΕΜΟΜ στο σπίτι, για να χάσετε βάρος, να τονώσετε και να δυναμώσετε τους μύες σε όλο σας το σώμα:

https://youtu.be/ATjvQOQ8p9A?t=1