Ένα από τα κυριότερα tips ομορφιάς του χειμώνα είναι να ενυδατώνουμε συχνά τα χείλη μας, προκειμένου να τα προστατεύουμε από την ξηρότητα, το ξεφλούδισμα και το σκάσιμο. Αυτή τη φορά επιλέγουμε ένα απολύτως φυσικό λιπ μπαλμ με άκρως ευεργετικά συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε. Στην παρακάτω συνταγή το συστατικό το οποίο πρωταγωνιστεί είναι το αιθέριο έλαιο πράσινου τσαγιού.

Αιθέριο έλαιο πράσινου τσαγιού: Τι προσφέρει στην επιδερμίδα

Οι σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες αξιοποιούνται συχνά από την κοσμετολογία. Οι ισχυρές ουσίες που περιέχει με πιο γνωστές τις κατεχίνες προστατεύουν το δέρμα από τις φθορές που προκαλούν η ηλιακή ακτινοβολία και οι ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον ως σημαντικό αντιοξειδωτικό συμβάλλει στην ενίσχυση του κολλαγόνου, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Στα καλλυντικά πλεονεκτήματά του είναι ότι απορροφάται γρήγορα και σε βάθος από την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα προσφέρει άμεση ανακούφιση, καταπραΰνοντας τις κοκκινίλες.

Ωστόσο όπως σχεδόν όλα τα αιθέρια έλαια, για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να το διαλύσουμε σε ένα έλαιο βάσης όπως είναι η καλέντουλα ή το έλαιο χοχόμπα.

Λιπ μπαλμ με αιθέριο έλαιο πράσινου τσαγιού: Η συνταγή

Τι θα χρειαστούμε

*10 γρ. αιθέριο έλαιο πράσινου τσαγιού

* 4 γρ. μελισσοκέρι

* 1/2 κουταλάκι γλ. βιολογικό μέλι

*1/2 κουταλάκι γλ. έλαιο καλέντουλας

* 1 βαζάκι παρόμοιο με εκείνα των λιπ μπαλμ

Η διαδικασία παρασκευής

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό σκεύος το μελισσοκέρι μέχρι να λιώσει και να γίνει ρευστό. Προσοχή, να μην φτάσει σε σημείο βρασμού.
  2. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε.
  4. Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι κατάλληλο για να χωρέσει το καλλυντικό μας. Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμ τη συσκευασία από κάποιο παλαιότερο λιπ μπαλμ που έχει τελειώσει.
  5. Σκουπίζουμε καλά ώστε να μην έχει υγρασία και ρίχνουμε μέσα το δικό μας, χειροποίητο λιπ μπαλμ που θα κάνει τα χείλη βελούδινα απαλά, προστατεύοντάς τα από την πρόωρη γήρανση.