Υλικά για 10 μερίδες

250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά μέτρια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2  κάψουλες βανίλια σε σκόνη
200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε δάκρυ

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
2. Αλείφουμε με βούτυρο και στη συνέχεια με αλεύρι τη φόρμα του κέικ, κατά προτίμηση στρογγυλή 22 εκ. (με κώνο στη μέση).
3. Στο μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως και το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αβγά ένα-ένα. Αφού χτυπηθούν καλά και ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
5. Επειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
6. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
7. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
8. Τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέικ μας με ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
9. Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, κράνα ή μύρτιλα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: