Τη νέα χρονιά, δε χρειάζεται να θέσουμε μεγαλεπήβολους στόχους όσον αφορά στην περιποίησή μας. Αρκεί να ακολουθήσουμε μικρά βήματα που θα κάνουν όμως τη διαφορά. Αν προσθέσουμε τα παρακάτω tips στη συστηματική ρουτίνα ομορφιάς, θα δούμε το δέρμα και τα μαλλιά μας να βελτιώνονται αισθητά και να γίνονται πιο υγιή και όμορφα.

Αφαιρούμε το μακιγιάζ πριν πέσουμε για ύπνο

Αυτή είναι η Νο1 συνήθεια που πρέπει να καθιερώσουμε στη ρουτίνα μας. Κι αυτό γιατί το μακιγιάζ δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνεύσει και να ανανεωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανσή της. Ετσι κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, κάνουμε οπωσδήποτε ντεμακιγιάζ και καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού, με οποιαδήποτε σύνθεση μας εξυπηρετεί. Αν προτιμάμε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, ξεβγάζουμε οπωσδήποτε μετά το πρόσωπο με νερό και χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό.

Δεν παραμελούμε τον λαιμό

Όταν περιποιούμαστε το πρόσωπο, είτε στον καθαρισμό είτε στην ενυδάτωση, δεν ξεχνάμε τον λαιμό. Ωστόσο αν επιθυμούμε μία εξειδικευμένη φροντίδα κατά της χαλάρωσης και των σημαδιών  γήρανσης, επιλέγουμε συνθέσεις που στοχεύουν αποκλειστικά σε αυτά τα ζητήματα.

Μίνι μασάζ με face roller

Μία με δυο φορές την εβδομάδα, απομακρύνουμε τις τοξίνες και την κατακράτηση υγρών από την επιδερμίδα με ένα roll-on ή gua sha. Ιδανικά χρησιμοποιούμε καθημερινά αυτά τα εργαλεία για την καλύτερη αποτοξίνωση και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που της προσφέρουμε μετά τον καθαρισμό. Δε χρειάζεται να αφιερώνουμε πολλή ώρα, 1-2 λεπτά καθημερινά είναι αρκετά.

Αποτοξινωτική μάσκα

Μία με δυο φορές την εβδομάδα, εφαρμόζουμε μία μάσκα αποτοξίνωσης του προσώπου με φυσικά εκχυλίσματα, όπως αυτό της κολοκύθας και αντιοξειδωτικά συστατικά. Προσφέρει απαλή ενζυματική απολέπιση, αφαιρεί τους περιβαλλοντικούς ρύπους και αποκαλύπτει μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Χρησιμοποιούμε conditioner

Μετά το λούσιμο εφαρμόζουμε μία μαλακτική κρέμα που ξεβγάζεται. Η εφαρμογή της λειαίνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά ώστε να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα. Ακόμη, συμβάλλει στη μείωση του φριζαρίσματος, αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών, ενώ χαρίζει λάμψη και απαλότητα.

Πίνουμε περισσότερο νερό

Σίγουρα δεν είναι κάτι που ακούμε για πρώτη φορά, όμως καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την ευρυθμία όλου του οργανισμού αλλά και του δέρματος που είναι το μεγαλύτερο όργανό του.