Ο Κωνσταντίνος Αργυρός με ρεκόρ προβολών στο YouTube, πρωτιές στο ελληνικό ραδιοφωνικό AirPlay και συνεχόμενες Sold Out live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Ο ίδιος συναντά μουσικά τον Γιώργο Θεοφάνους και την Ελεάνα Βραχάλη και μας παρουσιάζουν το «Τίποτα Εσύ», ένα τραγούδι που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και μπήκε στη λίστα των αναρίθμητων επιτυχιών του. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο «Όλα θα αλλάξουν» και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δεκατέσσερα χρόνια μετά θυμηθήκαμε μαζί τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και μας μίλησε για όλα.

«Τελικά» ποιο είναι «Το Συμπέρασμα» του;

«Πόσο» σε δυσκόλεψε η περίοδος του εγκλεισμού; Τι άλλαξε στην ζωή σου δυο χρόνια μετά και τι «Έμαθες»;

Το διάστημα εκείνο και εγώ, όπως και όλος ο κόσμος, κλήθηκα να αντιμετωπίσω μία πρωτόγνωρη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Υπήρξαν φορές που λησμόνησα τις στιγμές που μοιραζόμουν με τον κόσμο και αναρωτιόμουν αν στη μετά COVID εποχή θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Ωστόσο, μέσα σ’ αυτές τις περίεργες για όλους μας συνθήκες, βρήκα μία ευκαιρία να ψάξω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου, προσωπικά και μουσικά. Παρά την αναστολή των live εμφανίσεων, δεν σταμάτησα να είμαι δημιουργικός. Σε περιόδους lockdown, για παράδειγμα, βγήκαν δύο από τα τραγούδια μου που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου κι αγάπησε πολύ ο κόσμος, το «Αθήνα Μου» και το «Παρασκευή Πρωί» κι έκανα δύο πολύ όμορφες τηλεοπτικές παραγωγές, το «Σπίτι Με Το Mega» και το μουσικό ντοκιμαντέρ «Κωνσταντίνος Αργυρός In Motion».

Για «Δεύτερη Φορά» με την Ελένη Φουρέιρα ήταν η μεγάλη έκπληξη που οι θαυμαστές περίμεναν με ανυπομονησία. Πόσο εύκολα διαλέγεις συνεργάτες και τι κάνει αυτή την σύμπραξη τόσο ξεχωριστή;

Η Ελένη είναι πραγματικά «εκρηκτική»! Και ως performer και ως άνθρωπος! Την αγαπώ και την εκτιμώ βαθιά, είμαστε πολύ καλοί συνεργάτες, πολύ καλοί φίλοι και ανήκουμε και οι δύο στη μουσική οικογένεια της Panik. Χαίρομαι που συνεργαζόμαστε για ακόμα μία φορά επί σκηνής. Η χημεία μας είναι μοναδική κι αυτό αποτυπώθηκε και στο music video του νέου μου τραγουδιού «Τίποτα Εσύ», στο οποίο συμπρωταγωνιστούμε και… σας δίνουμε το chapter 1 από μία μουσική ιστορία η συνέχεια της οποίας θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Φέτος σε είδαμε και σε ρόλο κριτή. Πως πήρες αυτήν την απόφαση; Σε δυσκόλεψε τις στιγμές που έπρεπε να απορρίψεις έναν διαγωνιζόμενο; Τι καινούργιο «Έμαθες» από αυτό το βήμα;

Με το «The Voice» είχαμε κάνει συζητήσεις και στο παρελθόν, ωστόσο, αυτή την τηλεοπτική σεζόν βρέθηκε το σωστό timing μιας και το πρόγραμμά μου μου επέτρεψε να ασχοληθώ και με αυτό. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και χαίρομαι που ως καλλιτέχνης προσπάθησα μέσα από τη δική μου πορεία, γνώση κι εμπειρία να βοηθήσω νέα παιδιά που ονειρεύονται και δημιουργούν. Υπήρξαν κάποιες στιγμές που δυσκολεύτηκα να επιλέξω, αλλά το μοναδικό μου κριτήριο ήταν το μουσικό και θεωρώ πως εν τέλει επέλεξα σωστά.

Τι συμβουλεύεις τα παιδιά στην ομάδα σου; Τι θα ήθελες να ξέρεις αν ξεκινούσες και εσύ την καριέρα σου τώρα και τι θα ήθελες να αποφύγουν οι νέοι καλλιτέχνες «Μετά από σένα»;

Έχοντας συμμετάσχει κι εγώ σε talent show στο παρελθόν, γνώριζα την αγωνία και το άγχος αυτών των παιδιών. Ωστόσο, μέσα στο «The Voice» δεν αντιμετώπισα την ομάδα μου ως coach, αλλά περισσότερο ως μέντορας και σύμβουλος. Η βασική συμβουλή μου ήταν αυτή που έδωσαν σ’ εμένα οι γονείς μου όταν ήμουν στα 18 και με ώθησε να κυνηγήσω το όνειρό μου στη μουσική: «ό,τι επιλέξεις να ξέρεις αυτή θα είναι η ζωή σου από εδώ και τώρα». Ένας νέος καλλιτέχνης δε νομίζω ότι πρέπει να αποφεύγει κάτι – οφείλει να πειραματιστεί, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί για να τα καταφέρει.

Τι μπορεί να σε κάνει να πεις «Αποχωρώ» από μια σχέση ή μια συνεργασία;

Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση στη δουλειά είναι το Α και το Ω, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν πάντα. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω με τη σύντροφό μου να ξεπερνάμε ό,τι προβλήματα έρχονται μαζί και να είμαστε συνοδοιπόροι σ’ αυτό το ταξίδι.

Μοιάζει «Μόλις Χθες» που ξεκίνησες επαγγελματικά το τραγούδι, όμως είναι πάνω από 15 χρόνια. Πόσα άλλαξες από τότε και ποιο είναι το καλλιτεχνικό σου όνειρο που ακόμα δεν έχεις εκπληρώσει;

Αυτό που μετράει για μένα είναι η δουλειά και η εξέλιξη. Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης δεν εφησυχάζω, ούτε επαναπαύομαι, παρά το ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και έχει κάνει μεγάλη επιτυχία κάθε τραγούδι μου. Όσο ζεις μαθαίνεις! Προσωπικά, παρακολουθώ και μελετώ όλα τα είδη της μουσικής, είμαι ανοιχτός σε καθετί καινούργιο και πρωτοποριακό, μου αρέσει να τολμώ και να κάνω άρτιες παραγωγές και στα τραγούδια μου και στα music videos. Αυτό το μονοπάτι ακολουθούμε με τους συνεργάτες μου και τη δισκογραφική μου εταιρεία, την Panik Platinum. Η μουσική ενώνει τον κόσμο, ενώνει είδη, στυλ, ανθρώπους και πολιτισμούς. Έτσι προέκυψαν κομμάτια μου – μουσικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα το «Αθήνα Μου», το «Τελικά» στο οποίο συνεργάζομαι με τον Rack, έναν καλλιτέχνη της rap/trap σκηνής και το πιο πρόσφατο «Τίποτα Εσύ».

Πότε κατάλαβες πως «Τα Κατάφερες» στην καλλιτεχνική σου πορεία;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, δεν εφησυχάζω, ούτε επαναπαύομαι. Χαίρομαι που ο κόσμος αγκαλιάζει τα τραγούδια μου, τα τραγουδάει μαζί μου στις live εμφανίσεις μου, γίνονται viral στα social media, no1 στα digital charts, το ραδιοφωνικό airplay και τα YouTube trends, μετρούν εκατομμύρια views… Κάθε επιτυχία είναι μία νίκη για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά, κυρίως, είναι κίνητρο και ώθηση να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό στο επόμενο τραγούδι!

Οι συνεργάτες σου μιλούν για έναν χαρισματικό καλλιτέχνη, δουλευταρά και γνήσιο. Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο σου ελάττωμα και τι πιστεύεις ότι μπορούν να «Πουν για Σένα» οι άνθρωποι που σε γνωρίζουν καλά;

Αυτή νομίζω είναι μία ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε εκείνους! (γέλια) Προσωπικά, θα τους πω κι από εδώ ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που δημιουργούμε κι ονειρευόμαστε μαζί.

Μένεις στο κέντρο της πόλης. Ποιο είναι το αγαπημένο σημείο στην «Αθήνα Σου»;

Η Αθήνα είναι μία πόλη «μαγική», με τόσα όμορφα σημεία ξεχωριστά για τον καθένα! Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα αγαπημένο μου σημείο, αυτό θα ήταν ο λόφος του Λυκαβηττού, το ηλιοβασίλεμα.

Τι σε έκανε «Παιδί Γενναίο» στην ζωή σου; Τι σου δίνει κίνητρο;

Η αγάπη νομίζω είναι το μεγαλύτερο κίνητρο! Η αγάπη που λαμβάνουμε και η αγάπη που δίνουμε… στους ανθρώπους μας, στη δουλειά μας, στον εαυτό μας.

«Τελικά» πότε θα έχουμε ολόκληρο το άλμπουμ; Τι να περιμένουμε;

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι «Τίποτα Εσύ», ένα κομμάτι που συνδυάζει τον αγαπημένο ήχο του ζεϊμπέκικου με τη μοντέρνα ενορχήστρωση και παραγωγή. Σε αυτό στο οποίο συνεργάζομαι ξανά με τον Γιώργο Θεοφάνους, έναν σπουδαίο συνθέτη με τον οποίο έχουμε κάνει επιτυχίες στο παρελθόν και για πρώτη φορά με την εξαιρετική στιχουργό Ελεάνα Βραχάλη, με την οποία γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια αλλά τώρα προέκυψε να βρεθούμε και επαγγελματικά. Η δημιουργία δε σταματά ποτέ κι ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα έχουμε ετοιμάσει και όσα σχεδιάζουμε με τους συνεργάτες μου για το νέο μου album που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.