Η μάσκα με άργιλο είναι ένα από τα πιο αρχαία καλλυντικά ομορφιάς που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό γιατί τα αποτελέσματά της είναι απαράμιλλα. Κάνει λείο το δέρμα, αφαιρεί τις γυαλάδες και τα μαύρα στίγματα, απορροφά την περιττή λιπαρότητα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνει τους πόρους λιγότερο ορατούς και αυξάνει τη λάμψη μας.

Ωστόσο, ακόμα και αυτό το απλό αλλά σημαντικό καλλυντικό έχει τα μυστικά του. Γι’ αυτό βεβαιωνόμαστε ότι το εφαρμόζουμε σωστά και το αφαιρούμε με τον κατάλληλο τρόπο, για την ορατή βελτίωση της όψης μας.

Βήμα #1 Καθαρίζουμε ην επιδερμίδα

Χρησιμοποιούμε μία καθαριστική σύνθεση για να απομακρύνουμε το μακιγιάζ, το σμήγμα, ρύπους από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτό το βήμα επιβάλλεται προκειμένου να βοηθήσουμε το συστατικό να δράσει στο μάξιμουμ.

Βήμα #2 Απλώνουμε μία ομοιόμορφη στρώση

Ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα μάσκας αρκεί για να χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι δε χρειάζεται να το παρακάνουμε στην ποσότητα που θα απλώσουμε. Η εφαρμογή γίνεται πάντα με καθαρά χέρια. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο παρόμοιο με εκείνο του μέικ απ, το οποίο διευκολύνει τη λεπτή και ομοιόμορφη εφαρμογή της στρώσης.

Βήμα #3 Περιμένουμε όσο χρόνο γράφουν οι οδηγίες χρήσης (συνήθως είναι 10-15’)

Είναι η ώρα για να χαλαρώσουμε, να κάνουμε διαλογισμό ή να ακούσουμε μουσική κλπ. Το ζητούμενο είναι να μη μιλάμε για να μη «σπάσει» η μάσκα.

Βήμα #4 Ξεπλένουμε

Βρέχουμε  ένα μαλακό ύφασμα ή μία μικρή πετσέτα χεριών ή ένα πετσετέ γάντι και τρίβουμε απαλά τη μάσκα με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρούμε προσεκτικά τα υπολείμματά της και δεν παραμελούμε τη γραμμή του πηγουνιού, τη γραμμή των μαλλιών και τους κροτάφους.

Βήμα #5 Σκουπίζουμε το πρόσωπο

Προσοχή, δεν τρίβουμε αλλά ταμπονάρουμε με μία καθαρή, μαλακή πετσέτα. Αμέσως μετά θα διαπιστώσουμε ότι η όψη μας έχει γίνει πιο λαμπερή και αναζωογονημένη.

Βήμα #6 Ενυδατώνουμε με έναν ορό

Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να απλώσουμε έναν ενδυναμωτικό ή αντιγηραντικό ορό. Ο βαθύς καθαρισμός και η εξυγίανση των πόρων που έκανε ο άργιλος θα πολλαπλασιάσει τη διείσδυση του καλλυντικού μας. Απλώνουμε με ταμποναριστές κινήσεις. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του άλλες 2 φορές για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα.  Συνεχίζουμε με την κρέμα μας.