Φτάσατε ποτέ στο γυμναστήριο, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι ξεχάσατε κάτι σημαντικό, όπως ακουστικά ή παπούτσια γυμναστικής;

Μια λίστα με τα απαραίτητα για τoν σάκο γυμναστικής μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα προετοιμασμένοι για την προπόνησή σας:

Ρούχα προπόνησης

Εάν δεν φοράτε τα ρούχα προπόνησής σας στο γυμναστήριο, φροντίστε να έχετε πάντα ένα φρέσκο ​​σετ στον σάκο γυμναστικής σας. Ένα ρούχο που αναπνέει και ταιριάζει με τοπ, σορτς/παντελόνι, παπούτσια και κάλτσες είναι απαραίτητο.

Μπουκάλι νερού

Γνωρίζετε ήδη ότι είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι, οπότε μην ξεχάσετε να βάλτε στο σάκο γυμναστικής ένα μπουκάλι με νερό. Κάνοντας επαναλαμβανόμενες βόλτες στον ψύκτη νερού θα μειώσετε τον χρόνο προπόνησής σας.

Ακουστικά bluetooth

Αν σας αρέσει να προπονείστε με μουσική, θα θέλετε ένα ζευγάρι ακουστικά bluetooth. Θα μπορούσατε να αρκεστείτε σε ένα τυπικό ζευγάρι ακουστικών με καλώδιο, αλλά τα ασύρματα ακουστικά είναι πολύ πιο άνετα και χωρίς μπερδέματα όταν προπονείστε.

Αρχείο καταγραφής προπόνησης

Το να παρακολουθείτε τις προπονήσεις σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε συνεχή πρόοδο. Πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό στο σάκο γυμναστικής ή κρατήστε σημειώσεις στο smartphone σας.

Πετσέτα

Το σκούπισμα του εξοπλισμού γυμναστικής μετά τη χρήση του, είναι απαράβατος κανόνας υγιεινής στο γυμναστήριο. Μπορεί επίσης να θέλετε να πάρετε και μια δεύτερη πετσέτα για να τη χρησιμοποιήσετε μετά την προπόνησή σας.

Λάστιχο μαλλιών και βούρτσα

Εάν έχετε μακριά μαλλιά, ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι όταν ξεχνάτε να πάρετε στο γυμναστήριο ένα λαστιχάκι για τα πιάσετε τα μαλλιά σας. Βάλτε μερικά επιπλέον στον σάκο γυμναστικής. Ρίξτε μέσα και μια βούρτσα ή χτένα ταξιδίου.

Βασικά στοιχεία για συγκεκριμένες δραστηριότητες

Το τι βάζετε μέσα στον σάκο γυμναστικής εξαρτάται επίσης από το είδος της προπόνησης που κάνετε. Εάν σηκώνετε βάρη μπορεί να χρειαστείτε κιμωλία, επιγονατίδες και ζώνη. Οι αθλητές αντοχής μπορεί να χρειαστούν ένα monitor καρδιακού παλμού.

Σαγιονάρες/παπούτσια ντους

Είτε θέλετε να κάνετε ντους μετά την προπόνηση, είτε να απολαύσετε το υδρομασάζ είτε να χρησιμοποιήσετε τη σάουνα, ένα ζευγάρι σαγιονάρες ή άλλα παπούτσια ντους θα σας φανούν χρήσιμα και είναι ένα καλό «εργαλείο» προσωπικής υγιεινής.

Αποσμητικό και μαντηλάκια προσώπου

Βάλτε ένα αποσμητικό καθώς και μαντηλάκια για τον καθαρισμό του προσώπου στον σάκο γυμναστικής. Θα κάνει τη διαδρομή προς το σπίτι, τις δουλειές σας και οτιδήποτε άλλο κάνετε μετά την προπόνηση πολύ πιο ευχάριστο για όλους!

Σνακ μετά την προπόνηση

Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χρειαστείτε ένα σνακ. Οι μπάρες πρωτεΐνης, η σκόνη πρωτεΐνης και ένα μπουκάλι μπλέντερ, οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα και το jerky θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.