Πριν από το εξειδικευμένο, ολιγόλεπτο μασάζ στην περιοχή των ματιών, που θα ανανεώσει το βλέμμα μας, πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη διαδικασία:

-Καθαρίζουμε το δέρμα μας και στη συνέχεια κάνουμε ένα απαλό peeling. Ετσι θα αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να κάνουμε λεία την υφή του.

-Πριν εφαρμόσουμε την ενυδατική προσώπου, απλώνουμε μία αντιγηραντική σύνθεση ματιών ανάλογα με τις ανάγκες μας. Το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί βασική προϋπόθεση. Κι αυτό γιατί τα δάχτυλά μας ή το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να κυλάνε εύκολα πάνω στο δέρμα χωρίς να το τρίβουν ή να το τραβάνε.

.

Με τα δάχτυλα

#1 Με τον αντίχειρα και τον δείκτη, κάνουμε απαλά τσιμπηματάκια στην περιοχή των φρυδιών.

#2 Σχηματίζουμε ένα V (το σήμα της νίκης) με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο και τα ακουμπάμε κάτω από τα μάτια. Ο δείκτης πρέπει να πιέζει ελαφρώς την εξωτερική γωνία των ματιού και το μεσαίο δάχτυλο την εσωτερική. Αυτά είναι τα σημεία που  ενεργοποιούν την αποστράγγιση των ιστών από τις παγιδευμένες τοξίνες στην περιοχή των ματιών, οι οποίες ευθύνονται για το πρήξιμο και τις «σακούλες».

#3 Τοποθετούμε το ένα χέρι μας πάνω από το κεφάλι μας. Με τα ακροδάχτυλά μας ακουμπάμε την επιδερμίδα τεντώνοντάς την στο πόδι της χήνας. Μένουμε έτσι μετρώντας μέχρι το 10. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

Με το gua sha ή το face roller

Οι κατάλληλες κινήσεις του πάνω στην επιδερμίδα ενισχύουν την αποβολή των τοξινών που συσσωρεύονται στο δέρμα. Παράλληλα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τους μαύρους κύκλους.

Extra tip: Το εργαλείο γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό όταν έχει δροσερή θερμοκρασία. Για αυτό πριν από το μασάζ  μπορούμε να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

#1 Χρησιμοποιούμε τη μικρή πλευρά του και πιέζοντας ελαφρά ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία, στη βάση της μύτης, μέχρι τον κρόταφο.

#2 Στη συνέχεια κάνουμε το αντίστροφο, από την εξωτερική γωνία, κάτω από τα μάτια, μέχρι την εσωτερική.

#3 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-8 φορές για κάθε μάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News