Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας, άνδρες και γυναίκες, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι κύριες αιτίες τους είναι η κούραση και η ορθοστασία, τα λάθος παπούτσια σε συνδυασμό με την έλλειψη ενυδάτωσης. Το θέμα είναι καθαρά αισθητικό, ωστόσο καλό είναι να το φροντίσουμε γιατί σε κάποιες περιπτώσεις επιδεινώνεται και μπορεί να μετατραπεί σε μια αρκετά επίπονη κατάσταση.

Παρακάτω ακολουθούν δυο αποτελεσματικοί τρόποι για να διορθώσουμε το φαινόμενο και να αποκτήσουμε άμεσα βελούδινα απαλά άκρα.

Μάσκα ενυδάτωσης για τα πέλματα

 

Τι θα χρειαστούμε

*1 κουταλάκι γλυκού μέλι

*1 κ.σ. λιωμένο αβοκάντο

* 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο  γεράνι (αντιβακτηριδιακό) ή λεβάντα (αναπλαστικό)

Τι κάνουμε

Αναμειγνύουμε τα υλικά μας κι ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη μάσκα στα πέλματα, αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε χλιαρό νερό και έχουμε τρίψει με μία ράσπα τις σκληρύνσεις. Αφήνουμε να δράσει 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Τέλος, απλώνουμε μια ενισχυμένη ενυδατική σύνθεση για τα πέλματα, ή ένα βούτυρο.

Μπαλμ ανάπλασης για τις σκασμένες φτέρνες

 

Τι θα χρειαστούμε

*1 κ.σ. βούτυρο καριτέ

*1 σταγόνα βιολογικό αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Τι κάνουμε

Η καλύτερη συνταγή για τα ταλαιπωρημένα, σκληρά πέλματα είναι έτοιμη σε δυο κινήσεις. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, βάζουμε στην παλάμη μας το αιθέριο έλαιο και το βούτυρο και το πιέζουμε μέχρι να μαλακώσει. Κάνουμε μασάζ στα πέλματα και τις φτέρνες για λίγα λεπτά, πριν κοιμηθούμε. Στη συνέχεια φοράμε βαμβακερές κάλτσες για όλο το βράδυ. Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή καθημερινά και θα διαπιστώσουμε ότι από την επόμενη κιόλας μέρα οι φτέρνες μας έχουν γίνει απαλές και λείες. Για τη συντήρηση του αποτελέσματος, χρησιμοποιούμε το μπαλμ 3 φορές την εβδομάδα τους χειμερινούς μήνες και καθημερινά τους καλοκαιρινούς.

Extra tip: Πριν εφαρμόσουμε το μείγμα, τρίβουμε τα σημεία που έχουν κάλους και σκληρύνσεις με μια ελαφρόπετρα.