Ολοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικό είναι το πράσινο τσάι στην υγεία τόσο του οργανισμού όσο και του δέρματος. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μοναδικού αυτού βότανου οφείλονται κυρίως στις κατεχίνες, μία ομάδα ισχυρών φλαβονοειδών που καταπολεμούν αποτελεσματικά το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Εκτός από αυτό, οι κατεχίνες είναι αντιμικροβιακές συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ακμής ενώ διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες καταπραϋνουν τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς. Για όλους αυτούς τους λόγους, εντάσσουμε στην αντιγηραντική μας ρουτίνα το πράσινο τσάι με δυο πολύ απλές αλλά αποτελεσματικές συνταγές.

Beauty DIY  με πράσινο τσάι

#1

Τονωτική λοσιόν προσώπου

Τι θα χρειαστούμε

*2 φακελάκια πράσινο τσάι

*2/3 κούπας τσαγιού έγχυμα αμαμελίδας (θα το βρούμε σε καταστήματα με βότανα)

*1/3 κούπας αποσταγμένο νερό

* 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Τι κάνουμε

-Ρίχνουμε το αποσταγμένο νερό σε ένα γυάλινο ποτήρι και το βράζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Επειτα βουτάμε μέσα τα φακελάκια τσαγιού και τα αφήνουμε για 5-8 λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, όταν κρυώσουν, ως αντιοξειδωτικά επιθέματα στα μάτια.

-Προσθέτουμε το νερό αμαμελίδας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο  γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι που κλείνει καλά. Η λοσιόν μας είναι έτοιμη.

– Για να διατηρεί τη φρεσκάδα της την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Πριν από τη χρήση της την ανακινούμε. Η ποσότητα αυτή θα διαρκέσει γύρω στις 7-10 μέρες με καθημερινή χρήση, έπειτα από τον καθαρισμό.

Tip: Το πράσινο τσάι έχει στυπτική δράση βοηθώντας στον καθαρισμό των πόρων.

 

#2

Μίνι-μάσκες ματιών κατά του πρηξίματος

-Βουτάμε δυο φακελάκια πράσινου τσαγιού σε βραστό νερό και το αφήνουμε 5-8 λεπτά προκειμένου να απελευθερώσει όλες τις πολύτιμες ουσίες του. Τα στύβουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ.

-Στη συνέχεια μουλιάζουμε 2 στρογγυλούς δίσκους ντεμακιγιάζ και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα.

-Τα επιθέματα ματιών κατά του πρηξίματος είναι έτοιμα. Τα εφαρμόζουμε σε κάθε μάτι για 15 λεπτά, μετά τον καθαρισμό. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και προχωράμε στην ενυδάτωση των ματιών.