Αν είστε σε δεσμό, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι μια υπέροχη γιορτή, γεμάτη χαρά και γνήσια ευγνωμοσύνη για τον ξεχωριστό άνθρωπο στη ζωή σας. Ωστόσο, για τους singles και για όσους έχουν πρόσφατα χωρίσει δεν είναι παρά  μια ενοχλητική και περιττή γιορτή.

Αλλά προτού αγοράσετε όλες τις πάστες από το ζαχαροπλαστείο, για να εξαλείψετε την ενόχληση ή το μίσος σας για την Ημέρα των Ερωτευμένων, σας λέμε ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι η 14η Φεβρουαρίου. Μπορείτε ακόμα να προγραμματίσετε μια καταπληκτική μέρα για τον εαυτό σας!

Ακριβώς επειδή η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προωθείται ως ημέρα για ζευγάρια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τιμήσετε αυτό το φεστιβάλ αγάπης γιορτάζοντας την αγάπη για τον εαυτό σας.

Δείτε μερικούς πολύ καλούς τρόπους για να το κάνετε αυτό:

#1 Να έχετε μια κανονική μέρα

Επιειδή το λένε όλοι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι ιδιαίτερο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να το ξεπεράσετε. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή τη γιορτή όπως κάθε συνηθισμένη μέρα, ξυπνώντας και ακολουθώντας το συνηθισμένο σας πρόγραμμα. Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε μια μέρα είναι να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας και να συνδεθείτε με το μυαλό σας.

#2 Διοργανώστε ένα δείπνο μόνο για singles

«Ξεχάστε» τους φίλους που είναι σε σχέση και έχουν σχέδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αντ’ αυτού, οργανώστε ένα δείπνο μόνο για singles. Το να περνάς χρόνο με τους καλύτερους σου φίλους είναι ένας απίστευτος τρόπος να γιορτάσεις την ημέρα της αγάπης, χωρίς ρομαντισμό. Μαγειρέψτε το δείπνο, χορέψτε όλη νύχτα και μην ξεχάσετε να κάνετε μια πρόποση στον εαυτό σας.

#3 Μαγειρέψτε δείπνο για τους γονείς σας

Εάν ζείτε με τους γονείς σας λόγω της πανδημίας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μαγειρεύοντας ένα ρομαντικό δείπνο γι’ αυτούς. Εξάλλου, ο καλύτερος τρόπος για να σηματοδοτήσετε αυτή την ημέρα είναι να γιορτάζετε την αγάπη των γονιών σας. Στρώστε το τραπέζι, ανάψτε κεριά και ανοίξτε ένα καλό μπουκάλι κρασί. Εάν είστε μοναχοπαίδι, φτιάξτε το αγαπημένο πιάτο των γονιών σας κι απολαύστε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

#4 Ψήστε ένα κέικ για τον εαυτό σας

Αν σας αρέσει το ψήσιμο και η κατανάλωση ζάχαρης είναι η αδυναμία σας, φτιάξτε ένα απολαυστικό γλυκό και μην το μοιραστείτε με κανέναν. Επιλέξτε μια συνταγή που είναι λίγο πιο προχωρημένη και πιστέψτε μας, θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας μόλις τελειώσετε και φάτε την πρώτη μπουκιά. ΓΛΥΚΟ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

#5 Δοκιμάστε μια νέα συνταγή

Ετοιμάστε ένα πολυτελές δείπνο για τον εαυτό σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αν σας αρέσει το φαγητό αντί για τα γλυκά. Επιλέξτε ένα εξωτικό πιάτο που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε και δώστε τα όλα στην κουζίνα. Θα απολαύσετε το γευστικό αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς σας στο τέλος της ημέρας.

#6 Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον καλύτερο φίλο σας

Συναντηθείτε με τον καλύτερο φίλο σας και περάστε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί του. Σχεδιάστε την ημέρα από πριν κι απολαύστε να κάνετε και τις αγαπημένες σας δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια που είστε μαζί. Σε τελική ανάλυση, οι ισχυροί δεσμοί φιλίας είναι κάτι που αξίζει να γιορτάζει κανείς.

#7 Μείνετε μακριά από τα Social Media

Ναι, σωστά το διαβάσατε. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποφύγετε τις αναρτήσεις ευτυχισμένων ζευγαριών που κατακλύουν τη ροή στο fb και στο insta σας. Εάν έχετε μόλις χωρίσει, αυτό είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τον πρώην σύντροφό σας. Επιπλέον, με όλο το άγχος από την καθημερινή σας ζωή και την εξισορρόπηση των πλατωνικών σχέσεων, πιθανότατα ούτως ή άλλως χρειάζεστε μια ψηφιακή αποτοξίνωση.

#8 Κάντε αυτό για το οποίο ο πρώην σας παραπονέθηκε

Αυτό το hack είναι για άτομα που αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν έναν πρόσφατο χωρισμό. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ώρα να κάνετε όλα αυτά που είχατε αποφύγει επειδή ο πρώην σας εκνευριζόταν. Κορόιδευε την αγάπη σας για τη rom-com ή τα K-dramas; Αρνήθηκε να δοκιμάσει την αγαπημένη σας κουζίνα; Απολαύστε την ελευθερία να μπορείτε να κάνετε όλα αυτά και άλλα πολλά.

Και να θυμάστε ότι το να είσαι single δεν είναι ό,τι χειρότερο. Είναι εύκολο να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου αν είσαι ελεύθερος/η την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά είναι απαραίτητο να ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι άλλο άτομο για να είσαι ευτυχισμένος. Είσαι απολύτως ικανός-ή να κάνεις τόσα διασκεδαστικά πράγματα μόνος-η σου και να περάσεις μια χαρά!

Λοιπόν, πώς θα γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;