Ηθοποιός, συγγραφέας, επιχειρηματίας και μητέρα 2 παιδιών, η celebrity με το πιο γλυκό χαμόγελο του Hollywood και το σπινθηροβόλο βλέμμα, δεν επαναπαύεται στα καλά γονίδιά της. Η Kate Hudson που ασχολείται συστηματικά με την περιποίηση της επιδερμίδας αποκαλύπτει την beauty ρουτίνα της για λαμπερή, ξεκούραστη όψη.

Εμείς μπορούμε να την προσαρμόσουμε  ανάλογα στη δική μας φροντίδα ώστε να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα.

Η πρωϊνή και η βραδινή ρουτίνα της

«Προτιμώ να καθαρίζω σχολαστικά το πρόσωπό μου τη νύχτα. Επιλέγω ένα καθαριστικό έλαιο ή ένα τζελ που ξεπλένεται με νερό, και στη συνέχεια κάνω μία ήπια απολέπιση. Οσο για τα υπόλοιπα καλλυντικά που χρησιμοποιώ αυτά ποικίλλουν ανάλογα με το πώς συμπεριφέρεται το δέρμα μου κάθε εποχή του χρόνου.

Η πρωϊνή περιποίησή μου είναι πιο απλή.  Απλά ξεπλένω το πρόσωπό μου με νερό και ένα μαλακό βαμβακερό πετσετάκι, στη συνέχεια απλώνω μία ενυδατική σύνθεση και τέλος αντηλιακό».

Το βήμα που δεν παραλείπει ποτέ

«Ακόμα και αν το δέρμα μου δε χρειάζεται ενυδάτωση, εφαρμόζω καθημερινά μία κρέμα ματιών και ένα θρεπτικό λιπ μπαλμ ώστε τα χείλη μου να παραμένουν απαλά και φυσικά λαμπερά».

Τι καλλυντικά χρησιμοποιεί

«Στην ηλικία που βρίσκομαι, χρειάζομαι πιο ισχυρές αντιγηραντικές κρέμες και καλλυντικά. Πλέον όμως διαπιστώνω ότι το δέρμα μου αν και παραμένει ευαίσθητο, δεν «ξεσπάει» όπως παλαιότερα. Μου αρέσει πολύ το ήπιο πίλινγκ γιατί προσφέρει άμεσα ορατό αποτέλεσμα. Κάνει την όψη μου να φαίνεται πιο ξεκούραστη και φωτεινή. Ετσι οι συνθέσεις με οξέα φρούτων κατέχουν μία σταθερή θέση στην προσωπική μου φροντίδα. Προτιμώ όσο το δυνατόν πιο φυσικές συνθέσεις, γιατί το ευαίσθητο δέρμα μου αντιδρά καλύτερα με εκείνες που έχουν λίγα συστατικά. Για παράδειγμα χρησιμοποιώ μία μάσκα πίλινγκ με εκχύλισμα ακακίας και πούδρα από τριαντάφυλλο. Επίσης, καθημερινά χρησιμοποιώ ένα vegan καθαριστικό προσώπου με βερίκοκο και β υδροξυοξέα (ΒΗΑ),  που κάνει ήπια απολέπιση, εξυγιαίνει σε βάθος τους πόρους καταπολεμά τα μαύρα στίγματα».

View this post on Instagram

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

«Αυτόν τον καιρό, δυο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώ ένα τζελ απολέπισης, με ένζυμα παπάγιας, που μου αρέσει πολύ καθώς και διάφορα έλαια είτε καθαρισμού είτε  ενυδάτωσης. Παλιότερα δεν τα προτιμούσα, ωστόσο πλέον βλέπω ότι κάνουν πολύ καλό στην επιδερμίδα μου, μυρίζουν όμορφα και μεταμορφώνουν την περιποίησή μου σε μία εμπειρία που θυμίζει σπα».

Η καλύτερη skincare συμβουλή που της έχουν δώσει

«Να πίνεις πολύ νερό και να κοιμάσαι αρκετά». Εχω διαπιστώσει ότι όποτε το δέρμα μου δε φαίνεται καλά είναι γιατί ο οργανισμός μου είναι αφυδατωμένος. Πραγματικά δεν έχει καμία σημασία τι εφαρμόζεις εξωτερικά στο δέρμα σου, αν δεν πίνεις πολύ νερό και δεν κοιμάσαι αρκετά. Επιπλέον, ο άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η σωστή ισορροπημένη διατροφή».