Καλεσμένος στην παρέα του «Τι Λες Τώρα» ήταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δήλωσε στο «Τι Λες Τώρα!» πως είναι καλά, όμως ταυτόχρονα τον προβληματίζει η επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στις δολοφονίες στην Ανδραβίδα που σόκαραν το πανελλήνιο, τους αιφνίδιους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, τη δίκη Λιγνάδη, αλλά εκείνο που του προκαλεί ανατριχίλα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Έχουμε έναν Ψυχρό Πόλεμο, με μία εισβολή που είναι στην κόψη του μαχαιριού να μετατραπεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει αυτή τη στιγμή και διοαμαρτύρεται στην Ευρώπη ότι δεν έλαβε μέτρα και δεν έχει απαγορεύσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εάν το ΝΑΤΟ αποφάσιζε να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας θα πηγαίναμε σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Κοιτάχτε πόσο λεπτά είναι τα πράγματα. Αυτή τη φρικωδία τη ζούμε και ανατριχιάζουμε κάθε μέρα. Ξυπνάω το πρωί και δεν θέλω να ξυπνήσω».

«Όταν με ρωτάνε εάν είμαι καλά, λέω κατ΄ ευφημισμόν καλά και επί της ουσίας χάλια! Είμαι άνθρωπος χαράς, ακόμα και όταν έχω αποδείξει και τα πιο σκληρά πράγματα στη ζωή μου. Δεν μπορώ ν να χαμογελάσω, που είμαι κινητό χαμόγελο, ένας φορέας χαράς και εξωστρέφειας. Το βράδυ τρώγομαι με τα ρούχα μου και τα άντερά μου!», συμπλήρωσε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Κατερίνα Καραβάτου θυμούνται

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε πως η αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του ήταν στο MEGA.

«Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στο νέο MEGA. Μόνο που βλέπω το MEGA συγκινούμαι. Το νέο MEGA, το οποίο αναγεννήθηκε και από πέρυσι κάνει βήματα, ώστε σήμερα να είναι από τα σημαντικά κανάλια που διαμορφώνει τον τηλεοπτικό χάρτη. Όλοι τους έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Το MEGA όχι απλά υπάρχει, αλλά και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε.

Δεν έλειψαν και οι στιγμές νοσταλγίας, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να θυμίζει στην Κατερίνα Καραβάτου την αρχή της καριέρας της.

«Η Ζήνα Κουτσελίνη είχε πάρει παγανιά όλες τις πόλεις και τα κανάλια, και φέρνει μία σειρά από κασέτες. Καλούμαι εγώ να τους δω και να δώσω μία προέγκριση. Την τελική έγκριση θα την έδινε το μεγάλο αφεντικό, ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Βλέπουμε τις κασέτες και συμφωνούμε ότι υπάρχει ψωμί. Είστε τρεις και ένα ντουετάκι. Είστε εσύ, η Κλεοπάτρα Πατλάκη, ο Δημήτρης Σαράντος και η Μαρία Ηλιάκη με τον Νίκο Μουτσινά», είπε αρχικά και πρόσθεσε πως μέσα μόλις σε 10 λεπτά είχε περάσει όλο το σχήμα.

Με τη σειρά της η Κατερίνα Καραβάτου θυμήθηκε πως τότε έκανε ραδιόφωνο μαζί με την Κλεοπάτρα Πατλάκη στη Θεσσαλονίκη, όταν τους ζήτησαν να στείλουν βιογραφικά γιατί τα ήθελε ο Λάκης Λαζόπουλος. Η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε πως νόμιζαν ότι τους έκαναν  φάρσα. Όμως μετά από λίγες μέρες τους ξανακάλεσαν για τα βιογραφικά και αφού πείστηκαν ότι δεν ήταν φάρσα, τα έστειλαν. Στη συνέχεια ήρθε επιτελείο του καναλιού, μετά ο Λάκης Λαζόπουλος και η Ζήνα Κουτσελίνη στη Θεσσαλονίκη.

Η Κατερίνα Καραβάτου δεν γνώριζε τον ρόλο του Ανδρέα Μικρούτσικου σε αυτή την ιστορία και τον ευχαρίστησε, με τον ίδιο να απαντάει:

«Από ευχαριστώ έχουμε χορτάσει… Και από συγγνώμες έχουμε χορτάσει. Η ουσία, η αίσθηση, ο τρόπος, η ευγένεια, ο σεβασμός, η κριτική άποψη των πραγμάτων, αυτά μένουν. Τα υπόλοιπα άστα για τον… ράφτη που ασχολείται με την καλλιέπεια των πραγμάτων».

«Από θέση ισχύος δεν έχω αδικήσει ποτέ κανέναν»

Εάν έπρεπε να επιλέξει άτομα για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, τότε θα διάλεγε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για κεντρικό παρουσιαστή και δεξί του χέρι τον Γιώργο Λιανό.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι κανείς δεν τον ήθελε για να παρουσιάσει το Big Brother: «Έλεγα θα κάνω αυτό, αλλά δώστε μου τη δυνατότητα να το κάνω με τον σωστό τρόπο. Δεν με άφηναν να κάνω τη δουλειά μου όπως την ξέρω. Καλά να είμαστε, δεν έχω κανένα θέμα να κάτσω στην τηλεόραση και να μην κουνιέμαι, αλλά και στο μέλλον το αποδεικνύω… Όχι γιατί είμαι ο εξυπνάκιας, αλλά έχω μία αισθητική, ένα μυαλό, ένα συναίσθημα και ξέρω να το μεταδίδω», είπε στο «Τι Λες Τώρα».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δήλωσε πως είναι παντός καιρού και παντός ρόλου: «Όταν δω ότι εδώ είναι ένα πρόσφορο έδαφος να τα λέμε, είμαι μέσα».

«Από θέση ισχύος δεν έχω αδικήσει ποτέ κανέναν. Δεν αδίκησαν κανένα, γιατί ποτέ τη θέση ισχύος δεν την χρησιμοποίησα, περισσότερο διεύρυνα θέσεις. Εδώ σεκιουριτάς απολύθηκε από το ραδιόφωνο που δούλευα και έκανα ολόκληρη πατέντα για να μάθουν οι από πάνω ότι είμαι στενοχωρημένος… Δεν έχει χάσει κανείς τη δουλειά του. Έχουν υπάρξει γυναίκες με νεύρα ορμονικά, που μου πετούσαν την εφημερίδα έτσι στη μούρη και δεν είπα ποτέ να φύγουν», είπε.