Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδου

1 κιλό σπαράγγια

αλατοπίπερο

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

σχοινόπρασο και άνηθο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το σκόρδο, αλατοπίπερο και βράστε για 5 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, 10-15 λεπτά.
  2. Σε ένα μπλέντερ, κάντε τη σούπα πουρέ. Ξαναβάλτε την στην κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώστε. Γαρνίρετε με τα μυρωδικά και λίγη ακόμα κρέμα.
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: