Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδου

1 κιλό σπαράγγια

αλατοπίπερο

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

σχοινόπρασο και άνηθο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το σκόρδο, αλατοπίπερο και βράστε για 5 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, 10-15 λεπτά.
  2. Σε ένα μπλέντερ, κάντε τη σούπα πουρέ. Ξαναβάλτε την στην κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώστε. Γαρνίρετε με τα μυρωδικά και λίγη ακόμα κρέμα.