Υλικά για τη ζύμη:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι αλάτι

¼ φλιτζάνι βούτυρο

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι βανίλια

Για τα τάκος:

1 φλιτζάνι μαλακά λευκά ζαχαρωτά

2 μπάρες σοκολάτας

¼ φλιτζάνι τριμμένα κρακεράκια

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε τη ζύμη: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και ρίξτε το μείγμα του αλευριού. Φτιάξτε μία μπάλα με τη ζύμη και βάλτε στο ψυγεία για περίπου 1 ώρα.
  3. Ανάψτε το φούρνο στους 325 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάξτε κυκλάκια με ένα ποτήρι. Με ένα αλουμινόχαρτο, τυλίξτε μέσα ένα ρολό από χαρτί και κόψτε σε κομμάτια. Διπλώστε τα κυκλάκια από πάνω και ψήστε για 10 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε τα από το αλουμινόχαρτο και γεμίστε με τα ζαχαρωτά, τη σοκολάτα και τα κρακεράκια. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο για 2 λεπτά ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: