Πολλά είναι τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε κάνοντας yoga. Από την αύξηση της ευλυγισίας σας και τη βελτίωση της αντοχής σας μέχρι τη μείωση του στρες, η γιόγκα έχει πολλά να προσφέρει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σας.

Μάλιστα, οι στάσεις γιόγκα που συνδυάζουν ασκήσεις stretching, ελεγχόμενης αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας, αφού σας μαθαίνουν να εστιάζετε στο «εδώ και τώρα», μια πρακτική που μπορεί να σας χρησιμεύσει γενικότερα στη ζωή σας. Έτσι, αν ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο να τονώσετε τη συγκέντρωσή σας, αξίζει να εντάξετε τη γιόγκα στην καθημερινότητά σας.

Δείτε ένα πρόγραμμα γιόγκα για καλύτερη συγκέντρωση:

Άλλοι φυσικοί τρόποι να ενισχύσετε τη συγκέντρωσή σας:

  • Κάντε τον ύπνο προτεραιότητά σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός σας έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τις φθορές που υφίστανται διάφορα συστήματά του κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ξεκουραστεί. Ο ανεπαρκής και κακής ποιότητας ύπνος επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή σας, σας κάνει να αισθάνεστε κόπωση και υπνηλία και φυσικά μειώνει τη συγκέντρωση και την απόδοσή σας.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι. Ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση (της τάξεως του 1-3%) αυξάνει το αίσθημα κόπωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκάλι νερό, ώστε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.
  • Πιείτε καφέ. Η καφεΐνη ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, ανεβάζοντας τα ποσοστά σημαντικών ουσιών στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερκατανάλωσή της καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νευρικότητα και δυσκολίες ύπνου.
  • Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα. Το φαγητό είναι το καύσιμο του οργανισμού σας και γι’ αυτό πρέπει να τρώτε ανά μερικές ώρες, ώστε να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα ενέργειάς σας και κατ΄επέκταση την αποδοτικότητά σας.