Ανά περιόδους έχουμε την τάση να «ξεχνάμε» τις καλές διατροφικές μας συνήθειες και να ενδίδουμε σε πολλούς «πειρασμούς» και μάλιστα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από αυτό που πιστεύαμε. Αν φάγατε πολύ και θέλετε να επανέλθετε για να περιορίσετε όσο δυνατόν περισσότερο την… «ζημιά», τότε μπορείτε να δοκιμάσετε:

Έτσι θα επανέλθετε αν φάγατε πολύ

Χαλαρώστε

Μην γεμίζετε τον εαυτό σας με τύψεις, καθώς ένα λιπαρό γεύμα δεν θα καταστρέψει την υγεία σας. Επιπλέον, η υπερβολική ενοχή για τις διατροφικές σας συνήθειες μπορεί να σας οδηγήσει σε άρνηση, πράγμα που μπορεί να εντείνει το αίσθημα της στέρησης κι έτσι θα μπείτε σε ένα φαύλο κύκλο.

Αντ ‘αυτού, αποφασίστε τι θα κάνετε διαφορετικά στο μέλλον, ειδικά στις επόμενες ημέρες.

Κάντε μια βόλτα

Μια απλή βόλτα θα βοηθήσει στην τόνωση της πέψης σας και ακόμη και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ή πηγαίνετε για μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατο. Οτιδήποτε και να επιλέξετε να κάνετε, είναι σημαντικό σύμφωνα με τους ειδικούς να μην το παρακάνετε.

Αυτό διότι, η προπόνηση στην πραγματικότητα μπορεί να στείλει το αίμα στην μυϊκή ομάδα που γυμνάζετε, όπως τα πόδια σας αντί για το στομάχι, πράγμα που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πέψη.

Πιείτε νερό

Και πάλι είναι σημαντικό να μην κάνετε υπερβολές. Απλά πιείτε ένα φλιτζάνι νερό (περίπου 8 ουγκιές) μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από το υπερβολικό αλάτι που πιθανότατα πήρατε από το γεύμα σας.

Μπορεί επίσης να σας αποτρέψει από τη δυσκοιλιότητα. Συνεχίστε να πίνετε νερό το υπόλοιπο της ημέρας για να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Μην βιαστείτε να ξαπλώσετε

Πρώτον, χάνετε την ευκαιρία να κάψετε μερικές από αυτές τις θερμίδες που μόλις φάγατε. Για αυτό αντί να αποκοιμηθείτε έστω και για λίγο, δοκιμάστε να πλύνετε τα πιάτα, να κάνετε μια δουλειά στον κήπο ή το μπαλκόνι ή να πάτε για περπάτημα.

Επίσης, όταν ξαπλώνετε με γεμάτο στομάχι, το φαγητό μπορεί να ακολουθήσει αντίστροφη πορεία. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει την πέψη και να επιδεινώσει την παλινδρόμηση οξέος.

Προγραμματίστε το επόμενο γεύμα

Δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο ώστε να μην φάτε το τέταρτο κομμάτι πίτσα. Αυτό όμως, που μπορείτε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε ώστε να μην το παρακάνετε αύριο και τις επόμενες ημέρες.

Επιλέξτε συνταγές χαμηλών θερμίδων και σχεδιάστε τα γεύματά σας για την εβδομάδα. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα γεύματά σας εκ των προτέρων.