Υλικά:

200 γραμ. μαλακό βούτυρο

140 γραμ. καστανή ζάχαρη

1 κρόκο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 1

280 γραμ. απλό αλεύρι

μισό βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι

140 γραμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, τη βανίλια και το ξύσμα από το 1 λεμόνι. Προσθέστε το αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να γίνει λεπτή και φτιάξτε αρκετά στρογγυλά μπισκότα. Βάλτε τα σε ταψί, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήστε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν. Περάστε τις επιφάνειες (να καλύπτουν το μισό) με μαρμελάδα και κλείστε με άλλο ένα μπισκότο. Ανακατέψτε αρκετό χυμό λεμονιού με ζάχαρη άχνη ώστε να έχει ελαφρώς υγρή μορφή και ρίξτε πάνω από τα μπισκότα.