Υλικά
5 ασπράδια (140 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. άχνη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι λευκό ξίδι
1 κρυσταλλική βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη (μαζί με 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη) σε παχύρρευστη μορφή
Για το σερβίρισμα
Σοκολατένια πασχαλινά αβγά

Εκτέλεση
1. Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνετε σιγά-σιγά σαν βροχή την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα της μαρέγκας μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
2. Ρίχνετε την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
3. Αφού σφίξει καλά η μαρέγκα, προσθέτετε τη βανίλια (πάντα το μίξερ σε λειτουργία) και το ξίδι. Αυτό θα βοηθήσει τη µαρέγκα να είναι αφράτη στο κέντρο και τραγανή εξωτερικά.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80 με 100οC στον αέρα.
5. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζετε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε στο κέντρο του ταψιού έναν κύκλο περίπου 25-27 εκ. Μπορείτε αντί για τη σακούλα ζαχαροπλαστικής να στήσετε τη μαρέγκα με ένα κουτάλι σχηματίζοντας μια στρογγυλή επιφάνεια όπως μια τούρτα.
6. Ψήνετε τη μαρέγκα στους 100οC, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσει καλά η μαρέγκα. Μόλις κρυώσει τη βάζετε σε μια πιατέλα και από πάνω προσθέτετε τη σαντιγί και γαρνίρετε με κομματάκια σοκολάτας.

Ακολουθήστε το στο Google News