Υλικά

1 γκρέιπφρουτ
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι
Λάδι
1 πακετάκι χαλούμι κομμένο σε φέτες
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
3 κούπες ανάμικτα φύλλα σαλάτας
1/3 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε το γκρέιπφρουτ, όπως θα κάνατε ένα πορτοκάλι. Πάρτε το μισό και πιέστε το πάνω από ένα μπολ βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό (το χρησιμοποιούμε αργότερα για το ντρέσινγκ).

Στο άλλο μισό, καθαρίστε όσο μπορείτε τα λευκά μέρη και κόψτε το μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε τους σπόρους κύμινου σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους (περίπου 1 λεπτό). Ρίξτε τους στο μπολ με χυμό γκρέιπφρουτ. Βάλτε τους σπόρους κύμινου και το χυμό γκρέιπφρουτ σε ένα βάζο μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη (ή το μέλι). Βάλτε το καπάκι και ανακινήστε καλά.

Λαδώστε το τηγάνι ελαφρά και τοποθετήστε μερικές φέτες χαλούμι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε στην άλλη πλευρά. Μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και έπειτα κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε μαζί τη μέντα, το κόλιαντρο και τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας. Ανακινήστε ξανά το βάζο με το ντρέσινγκ και ρίξτε το μισό από πάνω από τα φύλλα και ανακατέψτε ξανά.

Διασκορπίστε τα κομμάτια γκρέιπφρουτ, το χαλούμι και ψιλοκομμένα αμύγδαλα από πάνω. Στο τέλος προσθέστε το υπόλοιπο ντρέσινγκ.