Με τον όρο καρδιακές παθήσεις αναφερόμαστε σε διάφορους τύπους καρδιακών ασθενειών, όπως η στεφανιαία νόσος, η αρρυθμία, η αθηροσκλήρωση. Ενώ υπάρχουν μη τροποποιήσιμοι γενετικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες του τρόπου ζωής που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευημερία σας. Η άσκηση, το βάρος, η διατροφή σας αποτελούν μερικούς από αυτούς τους παράγοντες. Κι ενώ υπάρχουν μερικές τροφές που είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την καρδιά σας, οι ειδικοί αποκαλύπτουν και ορισμένα ροφήματα, με εξαιρετικά ωφέλιμη δράση.

Heart healthy ροφήματα

Mερικά από τα καλύτερα ροφήματα, που μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν:

Smoothies για την καρδιά σας

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που μπορεί να μειώσει την πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας, υποστηρίζοντας τη συνολική υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Επιπλέον, το κάλιο αντισταθμίζει τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει το νάτριο στην αρτηριακή σας πίεση, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης, ενός σημαντικού παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Πολλά φρούτα περιέχουν κάλιο, αλλά αυτά που είναι τα πιο πλούσια είναι οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, το πεπόνι και το γκρέιπφρουτ. Φτιάξτε ένα τροπικό smoothie στο σπίτι με φέτες μπανάνας, ανανά και εσπεριδοειδών, μια χούφτα σπανάκι ή λίγο αβοκάντο ή παντζάρια για πρόσθετη ενίσχυση του καλίου.

Νερό

Μπορεί να μην αποτελεί το πιο συναρπαστικό ή γευστικό ρόφημα αλλά το απλό νερό μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία της καρδιάς σας. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, η καρδιά σας μπορεί να αντλεί αίμα μέσω του σώματός σας πιο αποτελεσματικά, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ποσότητα της πίεσης που ασκείται στο καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Ενώ όλα τα υγρά μπορούν να συμβάλουν στη συνολική ενυδάτωσή σας, θα πρέπει να επιδιώκετε το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής πρόσληψης υγρών να προέρχεται από καθαρό νερό.

Τσάι

Ένα ωραίο χαλαρωτικό φλιτζάνι τσάι το βράδυ είναι μια ιεροτελεστία για πολλούς, και για καλό λόγο. Τα αφεψήματα από βότανα, όπως το χαμομήλι και η λεβάντα, πιστεύεται ότι είναι ένας ολιστικός τρόπος για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ίσως αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με την υγεία της καρδιάς σας.

Ο ανεπαρκής ύπνος φαίνεται να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, καθώς έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συχνότητα εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας και διαβήτη, τα οποία μπορούν όλα να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο.

Ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα χωρίς καφεΐνη πριν τον ύπνο, ο περιορισμός του χρόνου οθόνης το βράδυ και ένα άνετο περιβάλλον ύπνου είναι όλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας.