Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα καταφέρετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι αν έχετε ένα πραγματικά απολαυστικό πρωινό να σας… «περιμένει». Και τα ακόμα καλύτερα νέα; Τώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο υγιεινό άλειμμα matcha butter (βούτυρο μάτσα), που φτιάχνετε μέσα σε δευτερόλεπτα, έχει πλούσια γεύση, είναι γεμάτο σε ωφέλιμα αντιοξειδωτικά και μας χαρίζει ενέργεια… διαρκείας.

Γιατί θα το λατρέψετε

Το τσάι Matcha είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει υψηλή συγκέντρωση σε EGCG, μια ένωση που συνδέεται με τη μείωση της φλεγμονής και τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, ενώ περιέχει και θεανίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, μας λένε οι ειδικοί. Αν και το βούτυρο δεν έχει ακριβώς την υψηλότερη κατάταξη όσον αφορά την πυκνότητα των θρεπτικών συστατικών, η κατανάλωση του με μέτρο -όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή- δεν μας βλάπτει, συμπληρώνουν.

Το βούτυρο πρόκειται για μια μορφή κορεσμένων λιπαρών, επομένως θέλετε να προσέξετε την ποσότητα που καταναλώνετε. Σύμφωνα με την American Heart Association, η προτεινόμενη πρόσληψη είναι 13 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών την ημέρα. Μέτριες ποσότητες κορεσμένου λίπους, όπως βρίσκουμε στο βούτυρο, μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και το βούτυρο περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Πώς θα φτιάξετε matcha butter

Η συνταγή είναι πανεύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι βούτυρο και matcha. Ωστόσο, προτού να το απλώσετε, υπάρχουν μερικές γρήγορες οδηγίες για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή εκτέλεση. Αρχικά, αφήστε το βούτυρο σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, επιλέξτε ανάλατο βούτυρο, το οποίο σας δίνει περισσότερο έλεγχο στην αλμυρή γεύση του πιάτου σας. Τέλος, επιλέξτε matcha υψηλής ποιότητας για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Τι θα χρειαστείτε

1/2 φλ ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας matcha
Μέλι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Θαλασσινό αλάτι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Αφήστε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε το matcha πάνω από το βούτυρο και χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Απλώστε το βούτυρο πάνω από το αγαπημένο σας είδος ψωμιού και γαρνίρετε με λίγο μέλι και πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι.