H αυτοφροντίδα μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με τις self-care συνήθειες που υιοθετούμε. Ωστόσο, το κοινό για όλους είναι το γεγονός ότι η πραγματική αυτοφροντίδα περιλαμβάνει τον καθορισμό ρουτίνας και ορίων, την απλοποίηση της ζωής και την ύπαρξη ενός ισχυρού συστήματος υποστήριξης.

3 άμεσα self-care μυστικά self-care

Αν λοιπόν, αισθάνεστε ότι χρειάζεστε λίγο περισσότερο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας αλλά δεν τον διαθέτετε, δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ή δεν γνωρίζετε τι να κάνετε για να αισθανθείτε άμεσα λίγο καλύτερα, μπορεί να δοκιμάσετε τις τρεις απλές συμβουλές:

Αναθεωρήστε τη ροή της κουζίνας σας

Είτε μαγειρεύετε μόνο για τον εαυτό σας είτε και για άλλα μέλη της οικογένειας, η βελτίωση της ροής που ακολουθείτε στην κουζίνα σας θα σας κερδίσει χρόνο, χαρίζοντας σας ταυτόχρονα ένα απαραίτητο αίσθημα ανανέωσης. Απαλλαγείτε από συσκευές, γλάστρες ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε.

Καθιστούν πιο δύσκολο να βρείτε και να οργανώσετε αυτό που πραγματικά χρησιμοποιείτε. Ακόμα κι αν τα αποθηκεύσετε, βγάλτε τα από τη ζώνη δράσης.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τον κανόνα της ενεργούς λίστας για τα ψώνια. Βάλτε την λίστα σας στο ψυγείο και παροτρύνετε τα υπόλοιπα μέλη να γράφουν οτιδήποτε χρησιμοποιούν τελευταίοι. Έτσι δεν θα ξεχνάτε και θα αποφύγετε τυχόν απρόοπτα.

Οργανώστε το home office

Όλοι αξίζουν ένα καθαρό και οργανωμένο χώρο εργασίας στο σπίτι, οπότε γιατί να μπαίνετε εμπόδιο στον δικό σας; Καθαρίστε το χώρο από οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τη δουλειά σας. Στη συνέχεια, αποφύγετε την διαρκή ανάγκη να αναζητάτε αντικείμενα, όπως μολύβια, αριθμομηχανές ή καλώδια ρεύματος, σε κάθε εργασία.

Δεν ξέρετε τι χρειάζεστε; Κατά τη διάρκεια της 1 εβδομάδας, κρατήστε μια λίστα με τα είδη που χρησιμοποιείτε. Δεσμευτείτε να έχετε αυτά τα αντικείμενα στη διάθεσή σας.

Για όσους δεν διαθέτουν ειδικό χώρο, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο δίσκο ή κουτί για να δημιουργήσετε ένα «κιτ εργασίας». Σε αυτό, τοποθετήστε τα αντικείμενα που χρειάζεστε συνεχώς. Όταν δεν χρησιμοποιείται, βάλτε το σε ένα ράφι ή σε μια ντουλάπα για να το διατηρήσετε οργανωμένο.

Στείλτε αυτό το email ή το μήνυμα

Όταν η ζωή γίνεται πολυάσχολη, είναι εύκολο να χρονοτριβείτε να απαντήσετε σε μηνύματα συγγενών ή επαγγελματικά email. Δυστυχώς, όσο περισσότερο περιμένετε να ανταποδώσετε, τόσο πιο άβολο γίνεται να ξεκινήσετε αργότερα.

Για αυτό δοκιμάστε να ορίσετε μια ώρα μέσα στην ημέρα, που θα είναι αφιερωμένη σε αυτές τις απαντήσεις και συνομιλίες. Δεσμευτείτε σε αυτήν και θα γλιτώσετε τις ενοχές.