Έχουμε μπει επισήμως στην καλοκαιρινή περίοδο, οπότε πολλοί ξεκινούν να προσέχουν λίγο περισσότερο την διατροφή τους. Αν στόχος σας είναι το αδυνάτισμα, τότε ένας από τους καλύτερους συμμάχους είναι τα smoothie λαχανικών και φρούτων, που αποτελούν ένα νόστιμο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να αξιοποιήσετε τα οφέλη θρεπτικών τροφίμων, αναμειγνύοντας πολλά νόστιμα superfoods σε ένα ποτήρι ως μικρό γεύμα ή σνακ.

Δροσιστικό smoothie με μάνγκο για εύκολο αδυνάτισμα

Σίγουρα, η κατανάλωση ενός μείγματος φρούτων, λαχανικών και άλλων συστατικών για smoothie μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να πάρετε εύκολα μερικά σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, το παρασκεύασμά σας μπορεί να είναι γεμάτο με υπερβολικές ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης, θερμίδων και άλλων παραγόντων που μπορεί να λειτουργήσουν ενάντια στο στόχο σας για απώλεια βάρους.

Τα μούρα είναι ένα βασικό συστατικό στο συγκεκριμένο smoothie και χαρίζει μια φυσική γλυκύτητα με χαμηλές όμως θερμίδες. Ωστόσο, τα συστατικά που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους είναι το τζίντζερ αλλά και το πιπέρι καγιέν. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η πρόσληψη τζίντζερ μπορεί να μειώσει το σωματικό βάρος και το πιπέρι καγιέν μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση του ελέγχου της πείνας και στην καύση θερμίδων.

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

2 1/4 φλ κατεψυγμένο ψιλοκομμένο μάνγκο (αν είναι φρέσκο, προσθέστε 1 φλιτζάνι πάγο)

1 1/4 φλ κατεψυγμένα σμέουρα και/ή φράουλες (αναμείξτε και τα δύο)

1-2 φλ ελαφρύ γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

1 μέτριο λάιμ, τον χυμό του (3 κουταλιές της σούπας ή 45 ml)

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ

1 κ.σ. καρύδα χωρίς ζάχαρη, τριμμένη

1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι καρύδας ή γάλα καρύδας πλήρες
Μούρα
Τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας προσθέστε μάνγκο, μούρα, γάλα καρύδας ή αμυγδάλου (ξεκινώντας με τη μικρότερη ποσότητα), λάιμ, τζίντζερ, τριμμένη καρύδα και πιπέρι καγιέν (προαιρετικά). Ανακατεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν κρεμώδη και λεία. Αν δυσκολεύεστε να τα αναμείξετε, προσθέστε περισσότερη καρύδα, γάλα αμυγδάλου ή νερό.

Σερβίρουμε ως έχει ή στρώνουμε με γιαούρτι καρύδας ή γάλα και από πάνω προσθέτουμε τις επιθυμητές επικαλύψεις.