Η προετοιμασία του πυελικού εδάφους σας είναι ίσως το τελευταίο «σύνορο» της σύγχρονης εκπαίδευσης για τον τοκετό.

Ακριβώς όπως κάθε άλλη ομάδα μυών στο σώμα σας, οι μύες του πυελικού εδάφους σας πρέπει να εκτείνονται, να συσπώνται και να χαλαρώνουν. Πώς επηρεάζει κάθε μία από αυτές τις κινήσεις τον τοκετό;

Η υπερβολική και επίμονη σύσπαση του πυελικού εδάφους κονταίνει τους μύες του πυελικού εδάφους, καθιστώντας δύσκολη την έκτασή τους στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει τον τοκετό. Αντίθετα, οι εύκαμπτοι μύες είναι ικανοί να επεκταθούν με ευκολία και άνεση και θα ακολουθήσουν τα οστά στο μέγιστο σημείο έκτασής τους με μικρότερη πιθανότητα βλάβης.

Περιστρέφοντας με τις κατάλληλες ασκήσεις τα οστά των μηρών σας, ενσωματώνοντας και κινήσεις της λεκάνης, μπορείτε να ανοίξετε τα οστά της πυελικής εξόδου έως και 30% για να διευκολύνετε τον κολπικό τοκετό.

Πώς μπορούμε λοιπόν να προετοιμάσουμε το πυελικό μας έδαφος για τον τοκετό;

Διαφραγματική αναπνοή

Tο να τραβάτε κάθε εισπνοή βαθιά στην κοιλιά σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να έχετε πρόσβαση στους μύες του πυελικού εδάφους σας. Η διαφραγματική αναπνοή ενθαρρύνει το πυελικό σας έδαφος να εκτείνεται απαλά με κάθε εισπνοή, να μαλακώνει και να απελευθερώνεται με κάθε εκπνοή.

Ευθυγραμμίστε τη στάση σας

Όταν η στάση σας είναι ισορροπημένη και ευθυγραμμισμένη, υπάρχει λιγότερη δομική «ζήτηση» στους μύες σας, ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε χώρο για την «έξοδο» του μωρού από το σώμα σας στον κόσμο.

Ομαλή ρυθμική κίνηση

Έχει υπέροχη αίσθηση και σας βοηθά να εξερευνήσετε πολλούς διασκεδαστικούς τρόπους για να φέρετε ευκαμψία και άνεση στη λεκάνη και στο πυελικό σας έδαφος. Η ρυθμική κίνηση σε συνδυασμό με τη διαφραγματική αναπνοή ενθαρρύνει τους μύες του πυελικού σας εδάφους να εκτείνονται αυθόρμητα, να συσπώνται και να χαλαρώνουν καθώς εξερευνάτε το δικό σας υγιές εύρος σκελετικών και μυϊκών κινήσεων.

Δείτε το βίντεο: