Μπορεί σήμερα να περιορίζεται η αστάθεια αλλά το Σάββατο χρειάζεται προσοχή στην Ηπειρο και στο βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα «η μέρα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια αλλά προς τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες έως και 7 μποφόρ και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για τα ανατολικά και τα νότια».

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και προς τις μεσημβρινές ώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους τοπικές νεφώσεις που δεν θα δώσουν κάτι το αξιόλογο. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι έως και τους 33 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας. Πιθανόν να υπάρξουν ακόμα και 7 μποφόρ στον Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα δημιουργηθεί θερμική αστάθεια και σήμερα αλλά κατά βάση σε ορεινές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Χαλάει ο καιρός το Σάββατο

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στον ηπειρωτικό κορμό αλλά και στο βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Κυριακή η αστάθεια θα περιοριστεί και από τη Δευτέρα υποχωρούν οι «ψυχρές λίμνες» και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Τέλος, ο σφοδρός καύσωνας που πλήττει την Ιβηρική χερσόνησο δεν φαίνεται να φτάνει στη χώρα μας παρόλα αυτά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχονται θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν ζέστη και στην περιοχή μας, αλλά όχι επιπέδου καύσωνα.