Ξέρεις ότι δεν πρέπει να φύγεις από το σπίτι χωρίς να φας το πρωινό σου, όμως δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για να ετοιμάσεις περίπλοκες, ανάλαφρες παρασκευές. Κι έτσι καταφεύγεις σε λύσεις εύκολες, αλλά ανθυγιεινές, όπως οι σφολιάτες και τα γλυκά, που σου δίνουν ενέργεια μόνο για λίγο – και σίγουρα δεν δίνουν τον τόνο για μια ισορροπημένη διατροφή.

Η λύση, ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Φτάνει να έχεις πάντα στο ντουλάπι και το ψυγείο σου τρόφιμα που μπορούν να μετατραπούν στο λεπτό σε ένα υγιεινό πρωινό. Για εμάς, το μυστικό συστατικό ήταν και παραμένουν οι τραγανές φρυγανιές Wasa, τις οποίες έχουμε ξεχωρίσει για τα επιλεγμένα με εξαιρετική προσοχή και πολύ περιορισμένα σε αριθμό συστατικά τους.

.

Η βάση της πρωινής νοστιμιάς (και όχι μόνο)

Παράγονται από λίγα, απλά και αγνά υλικά, όπως το αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, το αλεύρι σίτου, το σουσάμι, τη μαγιά και το αλάτι, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και περιέχουν λίγες θερμίδες. Νόστιμες και εξαιρετικά τραγανές – αυτό εξάλλου είναι και το σήμα κατατεθέν τους, που τις έχει κάνει αγαπητές σε όλο τον κόσμο – μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για αμέτρητα εύκολα και λαχταριστά σνακ και γεύματα, με υψηλή διατροφική αξία.

.

Wasa Ολικής Άλεσης με γαλοπούλα και τυρί κρέμα ή Wasa Χωρίς Γλουτένη με αβοκάντο και αυγό; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη έμπνευση, για να έχεις ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κι ακόμη και αν στερέψεις από ιδέες, στο site της Wasa θα βρεις αμέτρητες συνταγές για να μετατρέψεις τις νόστιμες φρυγανιές σουηδικού τύπου στο ιδανικό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας. Δική μας καλοκαιρινή αγαπημένη, οι Wasa Χωρίς Γλουτένη με μοτσαρέλα και ροδάκινο.

.

Ισορροπία με το «καλημέρα σας»

Όμως, όποιες και αν είναι οι συνταγές που θα σε ιντριγκάρουν, το σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα πλούσιο και ισορροπημένο γεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια μερίδα (30 γρ.) φρυγανιών Wasa αρκεί για να καλύψει το 20-30% των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Θα εκτιμήσεις και το γεγονός ότι κυκλοφορούν σε ποικιλία γεύσεων και ωφέλιμων συνδυασμών συστατικών, για να μπορείς να επιλέξεις εκείνες που σου ταιριάζουν.

Πέρα από το πρωινό, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ως βάση για τα πιο νόστιμα σνακ, αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα γεύμα για το γραφείο – και είναι η ιδανική λύση αν θέλεις να μειώσεις ή και να αντικαταστήσεις πλήρως την κατανάλωση ψωμιού. Και, αν έχεις όρεξη για πειραματισμό, οι επιλογές σου είναι πραγματικά ατέλειωτες.

.

Για ‘σένα και για τον πλανήτη

Η χρήση λίγων και απλών συστατικών έχει θετικό αποτύπωμα όχι μόνο στον οργανισμό σου, αλλά και στον πλανήτη. Ιδίως από τη στιγμή που η Wasa έχει προχωρήσει σε γενναία βήματα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας ήδη καταφέρει να αντισταθμίζει στο 100% το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει, περιορίζοντας τις εκπομπές της και αναλαμβάνοντας έργα που συμβάλλουν στην προστασία και την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ισορροπημένη διατροφή και περιβαλλοντική δράση, εξάλλου, δεν αντιμετωπίζονται από την Wasa ως μεμονωμένα ζητήματα, αλλά είναι αναπόσπαστα κομμάτια του πυρήνα της φιλοσοφίας της, που στηρίζεται στην αγάπη για την φύση, την προοδευτικότητα, αλλά και την προώθηση ενός υγιούς τρόπους ζωής τόσο για εμάς όσο και τις μελλοντικές γενιές.

Μπορείς να μάθεις τα πάντα για την περιβαλλοντική δράση της Wasa, τις λαχταριστές φρυγανιές της και τους αμέτρητους τρόπους για να τις απολαύσεις με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της.