Γενικά, το σώμα χρειάζεται περισσότερο νερό στην εγκυμοσύνη. Οι ορμονικές και σωματικές αλλαγές που παρατηρούνται ενώ το μωράκι μεγαλώνει μέσα σας επιταχύνουν την απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, καθιστώντας ευκολότερη την αφυδάτωση. Πρέπει να καταναλώνετε ακόμη περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκειμένου να αποφευχθεί η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία της μητέρας και του εμβρύου.

Όσο απλό και αν ακούγεται, η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να είναι μια πρόκληση για μερικούς ανθρώπους. Ειδικά με ένα φορτωμένο πρόγραμμα, είναι εύκολο να ξεχάσετε να διατηρήσετε την κατανάλωση υγρών σε υψηλά επίπεδα. Οι ειδικοί μας προτείνουν μερικούς από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παραμείνετε ενυδατωμένη στην εγκυμοσύνη, ακόμα και αν βρίσκεστε εν κινήσει.

Ένα μπουκαλάκι νερό πάντα μαζί σας

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι ή την δουλειά είτε είστε καθοδόν στις υποχρεώσεις σας, είναι σημαντικό να έχετε πάντα κοντά σας ή μαζί σας, στην τσάντα σας ένα μπουκαλάκι νερό.

Αφήστε το ιδανικά σε ένα σημείο, που θα το βλέπετε διαρκώς για να λειτουργεί ως υπενθύμιση και να πίνετε τελικά το νερό που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα.

Εκμεταλλευτείτε το ξυπνητήρι

Εάν δυσκολεύεστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να πιείτε νερό, τότε ένα ξυπνητήρι, ιδανικά αυτό που έχετε στο κινητό σας, μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά.

Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πότε είναι ώρα να πιείτε. Φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι νερό στο χέρι, ώστε να έχετε μια βολική πηγή νερού.

Η τεχνολογία υπέρ σας

Πολλές είναι οι εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για να καταγράφετε την πρόσληψη νερού και υγρών μέσα στην ημέρα.

Εάν θέλετε μια στρατηγική με περισσότερη δομή, κατεβάστε μια εφαρμογή που έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αυξήσουν την πρόσληψη νερού. Αυτοί οι τύποι εφαρμογών σας επιτρέπουν συχνά να παρακολουθείτε πόσα υγρά πίνετε. Συνήθως θα σας υπενθυμίσουν εάν δεν έχετε πιει αρκετό νερό μέσα στην ημέρα.

Η ενυδάτωση στο πιάτο σας

Η απλή κατανάλωση νερού δεν είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Είναι επίσης χρήσιμο να ενσωματώνετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παραδείγματα τροφίμων πλούσιων σε νερό περιλαμβάνουν τον ζωμό, τις σούπες, το σέλερι, το μαρούλι, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, τις τομάτες, το γκρέιπφρουτ, το κολοκύθι, το λάχανο, το αγγούρι, το πεπόνι, το καρπούζι, το τυρί κότατζ.