Η Στέλλα Γκαντώνα μετά από μια σεζόν με έντονη και συχνά στενάχωρη επικαιρότητα, θέλει αυτό το καλοκαίρι να διώξει μακριά τις τοξίνες και να κάνει επανεκκίνηση. Μας μιλάει για το «MEGA Σαββατοκύριακο», τους στόχους της την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και τις προκλήσεις της επικαιρότητας και της ζωής.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τελείωσε. Τι θα κάνεις λοιπόν Στέλλα, τα προσεχή Σαββατοκύριακα;

«Καταρχάς είμαι χαρούμενη γιατί αυτή η σεζόν έκλεισε με μια πολύ ευχάριστη αίσθηση καθώς η εκπομπή έχει καταφέρει να είναι πρώτη στους πίνακες της τηλεθέασης. Οπότε έκλεισε αυτός ο κύκλος για φέτος, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να σχεδιάσουμε κάποια πράγματα για του χρόνου. Τα Σαββατοκύριακα λοιπόν, αφού δεν θα είμαι στο πλατό της εκπομπής, τι άλλο να κάνω; Θα εξερευνώ νέες παραλίες, στα όμορφα νησιά μας».

Οι εντυπώσεις σου από τη φετινή σεζόν;

«Ηταν μια πολύ δύσκολη σεζόν η φετινή. Ενδεχομένως από τις πιο δύσκολες, με δεδομένο ότι έχουμε ακόμα έναν πόλεμο σε εξέλιξη, ο οποίος πέρα από τις χιλιάδες ζωές που έχουν χαθεί και τις μάχες που εξακολουθούν να μαίνονται στη γειτονιά μας έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας.

Οπότε αυτό ήταν ένα στοιχείο που μας δυσκόλευε, το να είσαι δηλαδή σε μια εκπομπή και να μιλάς για έναν πόλεμο που υπάρχει στην πραγματικότητα και όχι σε μια ταινία στο σινεμά. Δύσκολη επικαιρότητα, αλλά πάντα από το “MEGA Σαββατοκύριακο” προσπαθούμε να βρίσκουμε και μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και να μεταφέρουμε και καλές ειδήσεις».

Οταν η επικαιρότητα είναι στενάχωρη είσαι «αδιάβροχη» σε αυτό που συμβαίνει;

«Οχι πάντα, γιατί δεν είμαστε ρομπότ, είμαστε άνθρωποι. Λυπόμαστε και χαιρόμαστε αντίστοιχα. Απλά προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη. Το στοιχείο της ψυχραιμίας το έχω και από τον χαρακτήρα μου, αλλά σίγουρα το έχω εξασκήσει και από τα πολλά χρόνια που βρίσκομαι στην τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά δεν σου κρύβω ότι υπάρχουν πολλές φορές που με επηρεάζει η επικαιρότητα. Οταν καλείσαι να διαχειριστείς δύσκολα θέματα πόσο χαρούμενος μπορείς να είσαι μέσα σου;».

Ποια στοιχεία της εκπομπής καθόρισαν την εξέλιξή της από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα;

«Νομίζω ότι το πρώτο στοιχείο είναι ότι η εκπομπή έχει σταθερές ενότητες. Με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και όλη την ομάδα της εκπομπής, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε αποφασίσει από την αρχή η εκπομπή να είναι σταθερά δομημένη ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβαίνει γύρω μας. Φυσικά και παρουσιάζουμε όλες τις ειδήσεις, αλλά υπάρχουν ενότητες σταθερές, όπως η ενότητα της οικονομίας, της πολιτικής, τα εθνικά μας θέματα.

Το ένα στοιχείο είναι αυτό. Το δεύτερο και το βασικό για μένα είναι η χημεία που έχουμε με τον Ντίνο, γιατί οι ώρες στον αέρα είναι πολλές και αν δεν περνάς καλά εσύ, δεν περνάει καλά και ο κόσμος».

Το «MEGA Σαββατοκύριακο» λοιπόν θα συνεχιστεί και του χρόνου…

«Μετά τις διακοπές θα επιστρέψουμε στις θέσεις μας. Και όπως δείχνουν τα πράγματα η σεζόν θα ξεκινήσει με έντονη επικαιρότητα και ειδησεογραφία που θα αφορά μεγάλα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Κοιτώντας μπροστά στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν τι θέλεις οπωσδήποτε να πετύχεις;

«Εγώ γενικώς είμαι ένας άνθρωπος που πηγαίνω μέρα-μέρα, βήμα-βήμα. Σταθερά. Δεν μου αρέσουν οι μεγαλεπήβολοι στόχοι, ίσως γιατί μπορεί και να τους φοβάμαι ως χαρακτήρας. Οπότε και για του χρόνου, στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο μαζί μας και να έρθουν στην παρέα μας ακόμη περισσότεροι.

Από πλευράς μας, επειδή μπαίνουμε και σε μια προεκλογική περίοδο, ανεξάρτητα από το πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις στην εκπομπή και να υπηρετούμε την ενημέρωση με ψυχραιμία και χωρίς ακρότητες. Δεν μας ταιριάζουν οι κραυγές».

Μέχρι τότε μεσολαβούν οι καλοκαιρινές διακοπές. Τι περιμένεις αυτό το καλοκαίρι;

«Αυτό το καλοκαίρι περιμένω, να ξεκουραστώ σωματικά και κυρίως, πνευματικά. Οι διακοπές άλλωστε αυτό το νόημα έχουν. Να κατεβάζεις αυτό που λέμε διακόπτη, να βγαίνεις απ’ το πρόγραμμα, να αφήνεις πίσω έγνοιες και σκοτούρες για να μπορέσει να γίνει και το απαραίτητο restart. Να διώξουμε μακριά τις τοξίνες της καθημερινότητας και έτσι όταν γυρίσουμε να μπούμε δυνατά στο MEGA την επόμενη σεζόν, πάντα στο MEGA το καλό»!

Το καλύτερο σχόλιο για τη δουλειά σου που έχεις ακούσει μέχρι σήμερα;

«Δεν θυμάμαι κάτι αυτή τη στιγμή, άσε που συνήθως στέκομαι στα αρνητικά σχόλια γιατί αυτά είναι που σε πάνε μπροστά πιστεύω. Προσπαθώ από τα défauts μου να πηγαίνω παρακάτω. Νομίζω ότι γενικά ένα θετικό σχόλιο είναι ότι είμαι έτσι σαν άνθρωπος, πολύ ήρεμος και πράος. Ο,τι και να μου πει ο άλλος δεν πρόκειται να κάνω αυτό που λένε έκρηξη. Ωστόσο, αν αντιληφθώ πισώπλατες μαχαιριές, “διαγράφω” τον άλλον χωρίς το πάρει είδηση και χωρίς δεύτερη σκέψη».

Στέλλα, ξέρω δουλεύεις πολύ. Χρόνος για προσωπική ζωή;

«Η δική μας η δουλειά μαζί με την προσωπική μας ζωή είναι ένα. Δεν είναι ξεχωριστά πράγματα. Αν πεις ότι έχεις ωράριο είσαι δυστυχής, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ωράριο, οπότε αυτό πρέπει να το αποδεχθείς.

Εννοείται ότι υπάρχει χρόνος και για προσωπική ζωή. Οφείλεις να έχεις χρόνο για σένα ακόμη και αν χρειάζεται να ξυπνάς λίγο πιο πρωί, να κοιμάσαι λίγο πιο αργά, είτε για να κάνεις τις αθλητικές σου δραστηριότητες είτε για να βγεις το βράδυ να φας, να πας σινεμά, να δεις τους φίλους σου, τους δικούς σου και θέλω να πιστεύω ότι άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο, το πετυχαίνουμε και αυτό».

Ολοι επιδιώκουμε και οφείλουμε να έχουμε θέληση για το καλύτερο στη ζωή, αλλά υπάρχει και το αναπόφευκτο. Σε αυτό πώς αντιδράς;

«Γενικά στενοχωριέμαι. Είμαι εσωστρεφής άνθρωπος θέλω να σου πω και τη στενοχώρια, την ανησυχία ή την απογοήτευσή μου δεν την εξωτερικεύω. Δεν τα μοιράζομαι αυτά. Εννοείται βέβαια ότι θα το εκδηλώσω με άλλον τρόπο. Θα φάω δηλαδή λίγο παραπάνω, θα γκρινιάξω περισσότερο, αλλά μέχρι εκεί».

Για να προχωρήσεις σε κάτι πρέπει να το πιστεύεις με την ψυχή σου ή τολμάς εύκολα;

«Οχι, πρέπει να το πιστεύω με την ψυχή μου 100%, διαφορετικά δεν το κάνω. Εχει τύχει δηλαδή να ανατρέψω στο παρελθόν συνεργασία επειδή στο παρά πέντε κάτι μου έλεγε ότι δεν πρέπει να το κάνω αυτό. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά μου, λειτουργώ με το προαίσθημά μου πάρα πολύ».

Τη ζωή σου ορίζει το ένστικτο ή η λογική;

«Την προσωπική μου ζωή δεν την ορίζει πάντα το ένστικτο, ενώ ίσως θα έπρεπε να συμβαίνει το ανάποδο. Είμαι πάρα πολύ της λογικής, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, αλλά είμαι ορθολογίστρια, αισθάνομαι ότι αν δεν μπορώ να έχω εγώ τον έλεγχο, ότι αν βγω κάποια στιγμή από τα νερά μου, χάνομαι. Και προφανώς στη ζωή δεν μπορείς να έχεις πάντα εσύ τον έλεγχο, παρ’ όλα αυτά λόγω του χαρακτήρα μου αυτό είναι κάτι που με τρελαίνει».

Συναίσθημα ή ασφάλεια;

«Το ιδανικό θα ήταν και τα δύο. Μόνο με την ασφάλεια δεν μπορείς να μακροημερεύσεις, γιατί χρειάζεται και το συναίσθημα. Οταν μπορείς να τα εξασφαλίσεις και τα δύο είναι σαν να έχεις κερδίσει το λόττο».

Αποκάλυψέ μας ένα πολύτιμο κομμάτι σοφίας που πήρες από τους γονείς σου.

«Είναι πολλά. Ολοι οι άνθρωποι παίρνουμε σημαντικά μαθήματα από την οικογένειά μας. Ενα πράγμα όμως που από παιδί έχω πάρει από τους γονείς μου και τους ευχαριστώ για αυτό είναι να μη ζηλεύω τον διπλανό μου. Να κοιτάζω τη δική μου διαδρομή. Είμαι ένα παιδί που μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια, έχω μια μεγαλύτερη αδελφή και όλοι γνωρίζουμε ότι τα αδέλφια, ειδικά όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας, μπορεί και να ζηλεύει το ένα το άλλο. Στη δική μου περίπτωση, οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν: “Στέλλα, εσύ θα κοιτάς τα δικά σου. Αυτά που έχεις εσύ”.

Επειδή λοιπόν ο πρώτος πυρήνας που μεγαλώνει ένα παιδί είναι το σπίτι του, μετά είναι το σχολείο, το πανεπιστήμιο, η κοινωνία, αυτά αποτυπώνονται μέσα σου. Ετσι, ακόμα και ως μαθήτρια στο σχολείο ποτέ δεν κοίταζα τι βαθμό θα πάρει ο διπλανός μου, δεν έμπαινα καν σε αυτή τη διαδικασία. Εννοείται ότι μου έκαναν κριτική οι δικοί μου, αλλά ποτέ δεν μου έφερναν ως παράδειγμα ένα άλλο παιδάκι.

Οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι, το οποίο κρατάω από εκείνους ως παρακαταθήκη, το να μη ζηλεύεις δηλαδή τον διπλανό σου, με ό,τι και αν σχετίζεται αυτό, με χρήματα, καριέρα, δόξα, επιτυχία, ευτυχία. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος χαράσσει τη δική του πορεία και φτιάχνει την τύχη του».

Ονειρεύεσαι;

«Ονειρεύομαι, αλλά δεν είμαι ονειροπόλα από τον χαρακτήρα μου. Θα ήθελα να είμαι, αλλά δεν είμαι».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO VRETTOS
STYLING: ΗΡΩ ΤΣΟΥΡΤΟΥ