Το Pilates είναι η μέθοδος σωματικής εκγύμνασης και λειτουργικής αποκατάστασης που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και συστηματοποίησε τη δεκαετία του 1920 ο ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα εναλλακτικής άσκησης, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας, με πολυάριθμους φανατικούς οπαδούς, κυρίως γιατί γοητεύει με την απλότητά του αλλά και γιατί πραγματοποιεί όσα υπόσχεται.

Ας δούμε κάποια από τα οφέλη της μεθόδου που ίσως δεν γνωρίζουμε:

Τέλειοι κοιλιακοί

Πολλές φορές ακούγεται ότι πρόκειται για πολύ ήπια μορφής άσκηση που γίνεται βαρετή. Αντιθέτως, πρόκειται για μια υψηλής δυναμικής άσκηση, η οποία έχει επίπεδα και προσαρμόζεται ανάλογα στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

Και πράγματι η μέθοδος μπορεί να δημιουργήσει τέλειους κοιλιακούς και να σμιλεύσει όλο το σώμα. Η ποικιλία των ασκήσεων, οι οποίες πάντα στηρίζονται στις βασικές ασκήσεις της μεθόδου, είναι πολύ μεγάλη και αυτό τελικά βοηθάει στο να μην πλήξουμε.

Απώλεια βάρους

Ο συνδυασμός άσκησης pilates και ο σωστός τρόπος διατροφής μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει αισθητά την εικόνα μας και να αναζωογονήσει τον οργανισμό μας, αλλά και να οδηγήσει στην απώλεια βάρους σταδιακά. Επιτυγχάνεται σύσφιγξη του σώματος αλλά και απώλεια πόντων.

Δυνατό πυελικό έδαφος

Η pilates ενεργοποιεί και ενδυναμώνει ολόκληρο τον πυρήνα σας από κάθε γωνία, γεγονός που περιλαμβάνει και το πυελικό έδαφος. Δείτε την σύντομη προπόνηση με ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να το ενδυναμώσετε.