Υλικά

1 αυγό ολόκληρο

2 ασπράδια αυγών

1 φλιτζανάκι του καφέ νιφάδες βρώμης

1 κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ

1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι κατά προτίμηση ολικής άλεσης

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά για μερικά δευτερόλεπτα με ένα μιξεράκι χειρός (για παράδειγμα του φραπέ, αρκεί να είναι κάπως δυνατό)

Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί κάπως (μην περιμένετε να κάψει) απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα

Με χαμηλωμένη τη φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι αφήστε την ομελέτα να ροδίσει από τη μία πλευρά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου

Γυρίστε την προσεκτικά από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα και αφήστε την για ένα λεπτό περίπου. Η ομελέτα σας είναι έτοιμη!

Για αλμυρή γεύση μπορείτε μόλις τη γυρίσετε στο τηγάνι να βάλετε στην ψημένη επιφάνεια φέτες τυριού με χαμηλά λιπαρά, γαλοπούλα, ντομάτα, μανιτάρια, λίγη ελαφριά μαγιονέζα και ό,τι σας αρέσει σε κρέπα γενικά, αρκεί να είναι χαμηλών λιπαρών. Διπλώστε την στη μέση και απολαύστε την.