Επιτέλους έπειτα από αρκετό καιρό, κοιμηθήκαμε καλά χθες βράδυ, νιώθουμε ξεκούραστες και αναζωογονημένες. Όμως η όψη μας στον καθρέφτη δείχνει το αντίθετο, ιδίως όταν παρατηρούμε ότι τα μάτια μας είναι πρησμένα. Ωστόσο το πρήξιμο δεν οφείλεται πάντα στην έλλειψη ύπνου, αλλά και σε άλλους παράγοντες. Τα γονίδια, η κατακράτηση υγρών, οι αλλεργίες, η έκθεση στον ήλιο, το μπλε φως και η ανεπαρκής διατροφή είναι μερικές από τις αιτίες. Για να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, καλό είναι να εντοπίσουμε την αιτία του, επισημαίνουν οι δερματολόγοι.

Πώς θα απαλλαγούμε λοιπόν από το πρήξιμο στα μάτια μια και καλή; Οι παρακάτω τρόποι θα μας χαρίσουν άμεσα εγγυημένο αποτέλεσμα.

#Το παγωμένο κουτάλι

Φυλάμε δυο κουτάλια στην κατάψυξη και τα πρωϊνά που βλέπουμε τα μάτια μας πρησμένα, τα τοποθετούμε με το κυρτό μέρος πάνω στα βλέφαρα. Πιέζουμε ελαφρώς μερικά δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε την κίνηση. Η παγωμένη θερμοκρασία τους θα μειώσει γρήγορα το οίδημα.

#Eye patches με καφεϊνη

Η καφεϊνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που διεγείρει τη  μικροκυκλοφορία. Για ακόμα πιο εντυπωσιακή δράση, φυλάμε τα eye patches στο ψυγείο. Ετσι συνδυάζουμε την ευεργετική δράση της καφεϊνης με την κρυοθεραπεία.

#Παραμένουμε ενυδατωμένοι

Ο λόγος είναι απλός. Το νερό διεγείρει τη λέμφο και διώχνει τα υγρά που παγιδεύονται στην προκειμένη περίπτωση στους συνδετικούς ιστούς γύρω από τα βλέφαρα.

#Face rollers

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα jade rollers, gua sha και τα facial globes, τα οποία κάνουν ένα ήπιο μασάζ στην περιοχή. Είναι πολύ αποτελεσματικά, αρκεί να τα χρησιμοποιούμε συστηματικά. Extra tip: Προσοχή, δεν πρέπει να τα τρίβουμε στην επιδερμίδα, για να μην τραυματίσουμε την ευάλωτη αυτή περιοχή, με συνέπεια ρυτίδες και δυσχρωμίες.

# Ηπιο μασάζ με τα δάχτυλα

Εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών και στη συνέχεια κάνουμε απαλές ταμποναριστές κινήσεις με τα ακροδάχτυλα γύρω από τα βλέφαρα, ώστε να «ξυπνήσουμε» τη λέμφο και να αποτοξινώσουμε την περιοχή. Δείτε εδώ τις κινήσεις.

Επίσης

Αν με τις παραπάνω εναλλακτικές δε διαπιστώσουμε βελτίωση, απευθυνόμαστε σε έναν δερματολόγο. Υπάρχουν μία σειρά από θεραπείες που μειώνουν το οίδημα, το λίπος κάτω από τα μάτια και συσφίγγουν την περιοχή, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό, ξεκούραστο, πιο νεανικό βλέμμα.

Τέλος, αν το πρήξιμο οφείλεται σε εποχικές αλλεργίες, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας σχετικά με κάποια αγωγή που καταπολεμά τα συμπτώματα.