Οι τάρτες, είτε στην γλυκιά είτε στην αλμυρή τους εκδοχή, έχουν πολλούς θαυμαστές και όχι αδίκως, μιας και η μοναδική τους γεύση κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς. Η πιο γνωστή τάρτα φράουλας (γνωστή και ως shortcake) με τις λαχταριστές στρώσεις με φράουλες και σαντιγί, προέρχεται από την βόρεια Αμερική και με αυτήν την συνταγή μπορείτε να φτιάξετε την δική σας, ακριβώς όπως την θέλετε.

Γλυκιά απόλαυση χωρίς κόπο

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος αρτοποιός για να πετύχετε αυτή τη συνταγή. Σε αντίθεση με ένα κέικ σε επίπεδα που μπορεί να είναι απαιτητικό, αυτή η συνταγή αποτελείται από απλά βήματα που μπορούν εύκολα να υλοποιηθούν.

Με λίγα υλικά (χωρίς γαλακτοκομικά αν θέλετε την vegan εκδοχή της), μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα το ακαταμάχητο επιδόρπιο δύο επιπέδων που δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία ή συσκευές που δεν έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Μπορείτε να φτιάξετε την ελαφριά τάρτα με δύο κομμάτια κέικ εννέα ιντσών, στρώση με vegan σαντιγί και από πάνω λαχταριστές μουσκεμένες φράουλες. Σε αντίθεση με άλλες συνταγές γλυκών που είναι γεμάτες λιπαρά, κρέμα, αυγά ή άφθονο βούτυρο, αυτό το απλό επιδόρπιο φτιάχνεται χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα χωρίς γαλακτοκομικά όπως γάλα αμυγδάλου και γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά για την τέλεια υφή, γεύση και όγκο.

Τάρτα φράουλας γεμάτη αντιοξειδωτικά

Για να πετύχετε τις τέλειες αφράτες, αέρινες και εξαιρετικά γευστικές στρώσεις κέικ, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσετε δύο μυστικά συστατικά, το μηλόξυδο και εκχύλισμα αμυγδάλου. Το μηλόξυδο θα αντιδράσει και με τα δύο διογκωτικά, μαγειρική σόδα και μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα σας χαρίσει τον απόλυτο όγκο.

Το εκχύλισμα αμυγδάλου προσδίδει αυτή την κλασική γεύση βουτύρου και βανίλιας. Το δυνατό όμως, συστατικό αυτής της συνταγής είναι οι σούπερ νόστιμες και πυκνές σε θρεπτικά συστατικά φράουλες. Αυτό το αγαπημένο φρούτο όλων των εποχών είναι γεμάτο με τόνους αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και βιταμίνης C που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου και του ανοσοποιητικού.

Περιέχουν επίσης κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο που βοηθούν στη διατήρηση των οστών, ώστε να παραμένουν δυνατά και υγιή.

Πώς θα την φτιάξετε

Υλικά για 8-10 μερίδες

3 φλιτζάνια αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο
1 1/2 φλιτζάνι λεπτή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κιλά φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι κανόλα
3/4 γάλα αμυγδάλου
2/3 φλιτζανιού γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια κρύα σαντιγί χωρίς γαλακτοκομικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Δημιουργήστε μια μικρή «λακουβίτσα» στο κέντρο των ξηρών υλικών και προσθέστε το λάδι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το γάλα, το γιαούρτι, το ξύδι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού. Χωρίστε το κουρκούτι σε δύο φόρμες για κέικ 9 ιντσών στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Συναρμολογήστε τη στρώση κέικ τοποθετώντας μια στρώση κέικ σε βάση για κέικ. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή σαντιγί με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και προσθέτουμε τις φράουλες για να καλυφθεί η κρέμα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.