H Kim Kardashian το ανέδειξε σε μεγάλη τάση του μακιγιάζ, και στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές celebrities YouTubers, που το κάνουν να μοιάζει παιχνιδάκι. Το contouring σε συνδυασμό με το highlighting είναι μία διαδικασία για να δημιουργούμε φωτοσκιάσεις ώστε να κάνουμε αρμονικό το σχήμα του προσώπου και να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά μας.

Πώς θα προετοιμαστούμε

Αρχικά πρέπει να έχουμε εφαρμόσει μία ενυδατική κρέμα και στη συνέχεια το primer.

Αν και θεωρείται προαιρετική κίνηση, καλό θα ήταν να το χρησιμοποιούμε, κυρίως γιατί καλύπτει τους πόρους και παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ. Στη συνέχεια απλώνουμε το μέικαπ και από πάνω τη διαφανή πούδρα για σταθεροποίηση.

Τι θα χρειαστούμε για το contouring

Με τις σκούρες αποχρώσεις καλύπτουμε ατέλειες ή κάνουμε μία περιοχή του προσώπου να δείχνει πιο μικρή. Με τις ανοιχτές αποχρώσεις πετυχαίνουμε το αντίθετο: Τονίζουμε κάποια σημεία και «μεγαλώνουμε» μία περιοχή.

Το «κλειδί» για τέλειο αποτέλεσμα είναι το σωστό σβήσιμο των προϊόντων, ώστε να είναι φυσικό και ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά μην ανησυχείτε, με τα σωστά εργαλεία και λίγη εξάσκηση θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείτε:

  • Bronzers και highlighters είτε σε υγρή μορφή ή σε compact ή πούδρα.
  • Τα ιδανικά εργαλεία για άψογη εφαρμογή είναι το κοφτό πινέλο και το σφουγγαράκι σε σχήμα αβγού.

Τι πρέπει να προσέξετε

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε οδηγίες για όλα όσα πρέπει να κάνετε αλλά και να αποφύγετε για να πετύχετε τα τέλεια κοψίματα.