Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε και να νιώσετε το σώμα σας πιασμένο, ακόμα και αν δεν έχετε καταπονηθεί ιδιαίτερα την προηγούμενη ημέρα; Αν ναι, τότε μερικές απλές ασκήσεις stretching μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, προάγοντας το αίσθημα της χαλάρωσης.

Γιατί να κάνετε stretching μόλις ξυπνήσετε

Πολλά είναι τα οφέλη του τακτικού stretching στον οργανισμό, καθώς όχι μόνο αυξάνει την ευλυγισία, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την στάση του σώματος, να μειώσει το άγχος όπως και τους πόνους.

Πιο εύκαμπτο σώμα

Το τακτικό stretching βελτιώνει την ευκαμψία σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει κατά την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Επιπλέον μπορεί να «καθυστερήσει» την μειωμένη κινητικότητα που προκύπτει με την γήρανση.

Καλύτερη στάση

Οι μυϊκές ανισορροπίες είναι συχνό φαινόμενο και μπορεί να οδηγήσουν σε κακή στάση του σώματος.

Έχει ωστόσο, διαπιστωθεί ότι το τέντωμα συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων πιθανόν να μειώσει τον μυοσκελετικό πόνο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην βελτίωση της στάσης του σώματος

Λιγότερο στρες

Όταν αντιμετωπίζετε άγχος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μυς σας να είναι γεμάτοι ένταση. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι μυς τείνουν να σφίγγουν ως απάντηση στο σωματικό και συναισθηματικό στρες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εστιάσετε σε περιοχές του σώματός σας, όπου το άγχος τείνει να συσσωρεύεται, όπως το λαιμό, τους ώμους και την πλάτη σας.

Αφιερώστε μερικά λεπτά για να κάνετε ήπιες ασκήσεις stretching και να ξεκινήσετε την ημέρα γεμάτοι ενέργεια: