Υλικά (για 4 μερίδες)

350 γρ. νούντλς σιταριού
Αλάτι
½ κούπα φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. ξύδι ριζιού
4 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκκομένη)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μικρά αγγουράκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 χλωρά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
⅓ κούπας αλατισμένα φιστίκια (χοντροκομμένα)
Σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Βράστε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Σουρώστε, περάστε τα από κρύο τρεχούμενο νερό και αφήστε τα στην άκρη.

Χτυπήστε το φιστικοβούτυρο, το μέλι, τη σόγια, το σκόρδο και ¼ της κούπας ζεστό νερό, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό προσθέστε νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Αν τα νούντλς κολλάνε μεταξύ τους περάστε τα και πάλι κάτω απ’ τη βρύση και σουρώστε καλά.

Βάλτε τα νούτλς στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε.

Σερβίρετε τα νούντλς σε μπολάκια γαρνίροντας με φιστίκια και λίγο σησαμέλαιο.