Αν διανύουμε τη φάση της εμμηνόπαυσης, είναι ανάγκη να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Ενδογενείς παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές και το οξειδωτικό στρες, σε συνδυασμό με τη ρύπανση, την κούραση και τη UV ακτινοβολία επιταχύνουν τη γήρανσή της. Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές, γιατί σύμφωνα με έρευνες, στα 5 πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης χάνεται το 30% του κολλαγόνου ενώ η παραγωγή του φθίνει συνεχώς. Επιπλέον παρατηρείται ραγδαία μείωση στην παραγωγή της ελαστίνης, μιας άλλης πρωτεΐνης που κάνει το δέρμα ελαστικό, «γεμάτο» και σφριγηλό. Τα καλά νέα όμως είναι η εξέλιξη της δερματολογίας και των θεραπειών, που έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ διαρκούν αρκετό καιρό.

Οι θεραπείες αντιγήρανσης στο ιατρείο

-Ανάλογα με τις ανάγκες μας, οι δερματολόγοι συστήνουν μια σειρά από θεραπείες και πρωτόκολλα που διεγείρουν τους μηχανισμούς ανανέωσης του δέρματος.

Το fractional λέιζερ

Κάνει την επιδερμίδα πιο φρέσκια και νεανική σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια. Παράλληλα μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και βελτιώνει την εμφάνιση των σημαδιών ακμής.

Μεσοθεραπεία

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και αυξητικούς παράγοντες όγκου δημιουργεί νέες ίνες κολλαγόνου και ενισχύει το υπάρχον. Αλλα πλεονεκτήματά της: Συμβάλλει στην αναζωογόνηση και τη σύσφιξη του δέρματος. Βελτιώνει την υφή και τη λάμψη του, ενώ χαρίζει και βαθιά ενυδάτωση. Επιπλέον αντιμετωπίζει τις ουλές από ακμή και τις ρυτίδες. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.

Ραδιοσυχνότητες

Πρόκειται για μία ακόμα μέθοδο που διεγείρει τη λειτουργία των ινοβλαστών, ώστε να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη συνεδρία και βελτιώνονται προοδευτικά σε λίγους μήνες.

Στο σπίτι, δεν παραλείπουμε τα εξής:

– Καθημερινά και ιδανικά κάθε βράδυ, καθαρίζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας με ένα απαλό υποαλλεργικό προϊόν καθαρισμού.

-Εφαρμόζουμε πρωϊ και βράδυ έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και λιπαρά οξέα σε ελαφρώς νωπή επιδερμίδα προκειμένου να απορροφάται στον μέγιστο βαθμό.

-Επιλέγουμε μία θρεπτική κρέμα πλούσια σε λιπίδια, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιομιμητικά μόρια που χαρίζουν σύσφιξη, ενυδάτωση και απαλότητα.

– Τέλος, οι κρέμες και οι οροί με ισχυρά αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, βιταμίνες C, E και A, καθώς και πεπτίδια θα αναδομήσουν την επιδερμίδα σε πρόσωπο και λαιμό.